Radek Pokorný: Do Prahy doprovodila Merkelovou PEGIDA a radí nám - Vyžeňte tu babu vidlemi!

29.08.2016 12:39

Radek Pokorný se zamýšlí nad průběhem pražských protimerkelovských akcí a sumarizuje epidemii "duševně chorých" islamistických zabijáků v srpnové Evropě.

Radek Pokorný: Do Prahy doprovodila Merkelovou PEGIDA a radí nám - Vyžeňte tu babu vidlemi!
Foto: PL
Popisek: Plakát proti Merkelové

I přes mobilizaci neziskovek, "vítačského" komparsu a "pražské kavárny" dopadla návštěva říšské kancléřky katastrofálně. Desítky "vítačů" proti stovkám rozhořčených českých občanů nemohly vyslat jiný signál, než který popsala většina německých médií. Merkelová byla v Praze vypískána. I když se česká média snažila protesty většinou bagatelizovat, přesto ani ona nemohla nezachytit hloučky příznivců a davy odpůrců. Zvolila proto taktiku selektivního výběru akcí.

Vyžeňte tu babiznu

O největší protimerkelovské demonstraci na Malostranském náměstí pro jistotu neinformovala vůbec. Občanský protest byl ukázkou spolupráce lidí z celého občanského spektra, kterému osud naší země není lhostejný. Na jednom pódiu u chrámu svatého Mikuláše se sešli zástupci politické strany Alternativy pro ČR - Petr Hampl a Petr Štěpánek spolu s předsedou strany Patriotů Jiřím Vítkem či zástupcem Akce D.O.S.T. Michalem Semínem, s aktivistou Martinem Konvičkou, nebo Ladislavem Jaklem z Institutu Václava Klause (zdravici shromáždění zaslal i Václav Klaus ml.). Dost jasně se zde vyjádřila také zástupkyně německé PEGIDY, která v emotivním projevu vyzvala Čechy, aby "vzali vidle a vyhnali tu babiznu, která napáchala tolik zla v Evropě". 

Nejhorší je, že už si na hrůzy, které její "Vítáme vás, vezmeme všechny, zvládneme to" způsobilo, začínáme pomalu zvykat. Po strašidelném červenci, kdy islamističtí teroristé v Evropě zavraždili desítky lidí, přinesl srpnový džihád zatím jen jednu oběť, ale desítky zraněných a také stovky zapálených aut. Hned prvního srpna pobodal v Belgii islamista katolického kněze. Faráře Jose Vanderleeho napadl žadatel o azyl tak brutálně, že kněz musel být hospitalizován se svými zraněními v nemocnici.

Srpnová teroristická hitparáda

Jen tři dny na to čtvrtého srpna zaútočil mladý džihádista v centru Londýna. Šest lidí bylo vážně zraněno a jedna žena útok nožem nepřežila. Tak jako ve všech ostatních srpnových případech šlo samozřejmě jen o "duševně vyšinutého" islamistu. Média a politici se nám totiž snaží vsugerovat, že imigranti vykřikující "Allahu Akbar" při svých vražedných misích, jsou jen "duševně nemocní" lidé, kteří nemají s terorismem nic společného a že bychom je měli tak nějak chápat. Prošli totiž válečnými traumaty, takže když teď pozabíjejí nás, není to politický, nýbrž zdravotní problém. 

Ve stejný den, kdy zaútočil imigrant v Londýně, přinesla světová média zprávu, že tzv. Islámský stát mění strategii. Příchozí džihádisty z Evropy rekrutující se z dětí přišedších imigrantů už prý neposílá na bojiště v Sýrii a Iráku, ale systematicky je rozmisťuje na starém kontinentu tak, aby mohli provést koordinované útoky na civilisty. Deníku The New York Times to prozradil jeden z navrátivších se islamistů.

Imigranti na "dálkové ovládání" z Rijádu

Den na to 5. srpna přišla zpráva, která postavila na hlavu všechna mediální tvrzení, kterými nás naše "vítačské" sdělovací prostředky celý červenec zásobovaly. V případě teroristických útoků v Ansbachu a Würzburgu bylo policií prokázáno, že imigranti, kteří útok provedli, koordinovali své akce s členy Islámského státu. A nejen to. Podle týdeníku Der Spiegel obdrželi dokonce pokyny s podrobnostmi o provedení akce ze Saúdské Arábie, odkud byli mobilem při akci přímo řízeni 

Hned druhý den 6. srpna potvrdil tato slova další "duševně vyšinutý" imigrant, který zaútočil na policistky v belgickém Charleroi. S mačetou a bojovým pokřikem Allahu Akbar! se pokusil vraždit přímo u policejní stanice. Obě policistky byly těžce zraněny. Utrpěly sečné rány v obličeji a musely podstoupit operaci. Útočníka se dalším přivolaným policistům podařilo zastřelit. K útoku se později přihlásil ISIL.

Vzorný student z ISIL

Zajímavého rozuzlení jsme se dočkali také v případu islamisty podezřelého z podpory teroristů, kteří rozstříleli redakci Charlie Hebdo. Dvacetiletý Hamyd Mourad, který byl podezřelý z účasti na masakru v redakci časopisu v lednu 2015, a který byl nakonec propuštěn z vazby po rozsáhlé kampani lidskoprávních organizací - se přidal k ISIL.

Kromě francouzských neziskovek se za tohoto "vzorného studenta" postavilo i vedení školy a jeho spolužáci, kteří mu poskytli alibi tvrzením, že byl v době útoku s nimi ve třídě. Mourad byl následně bez obvinění propuštěn. Mouradův případ velmi připomíná pražskou kauzu teroristy ruského původu Igora Ševcova, za kterého se také zaručilo vedení Karlovy univerzity jako za vzorného studenta. Sedmého srpna vyšlo najevo, že "vzorný student" Mourad byl letos v červenci v Turecku zadržen poté, když se chtěl přidat k Islámskému státu. Informaci přinesl Daily Mail.

V Magdeburku těžce pobodal 8. srpna džihádista čtyřiašedesátiletou ženu. Zranění jsou podle policie velmi vážná a žena bojuje o život. Ve stejný den, zadrželi ve Francii teprve šestnáctiletou islamistku kvůli plánování teroristického útoku. Dívka skončila ve vyšetřovací vazbě a čelí trestnímu stíhání. Další podrobnosti policie neuvedla.

Velitel ISIL překročil na dálnici rychlost

Den na to zadržela německá policie při silniční kontrole jednoho z velitelů Islámského státu, který přes otevřené hranice bez problémů projel ve svém luxusním Ferrari do Německa a jen čirou náhodou byl zadržen, neboť překročil povolenou rychlost na daném úseku dálnice. Podle deníku Bild byl zadržen v Mutterstadtu. Údajně plánoval teroristické útoky na fotbalových zápasech Bundesligy.

To, že se situace v Německu začíná vymykat kontrole, ukázal i rozsáhlý zátah provedený ve stejný den proti podezřelým imámům v Dortmundu, Düsseldorfu, Duisburgu a dalších městech Severního Porýní-Vestfálska, kteří jsou podezřelí z verbování bojovníků pro Sýrii a Irák. Policisté podle serveru deníku Westdeutsche Allgemeine Zeitung mají důkazy o napojení těchto "duchovních" na teroristické organizace.

Dramatické chvilky si prožila 10. srpna i dánská policie, která zatkla imigranta, jenž hrozil bombou. Dvaadvacetiletý Iráčan, vylezl na střechu azylového centra na ostrově Fyn a vyhrožoval bombovým atentátem. Toho naštěstí policisté po krátkém vyjednávání zatkli.

Traumatizovaný vrah ve Švédsku

Další neuvěřitelná zpráva přišla ze Švédska. Imigrant, který v Mölndalu zavraždil pracovnici uprchlického centra, se rozhodnutím soudu z 11. srpna vyhnul vězení. IsIamistu Youssafa Khaliifa Nuuru, který v lednu ubodal dvaadvacetiletou Alexandru Mezherovou, poslal soud v Göteborgu za vraždu místo do vězení - no samozřejmě, kam jinam, než do psychiatrického zařízení. Soud uznal mladíka vinným pouze z neúmyslného zabití, neboť v době činu i po něm trpěl údajně "vážnou duševní poruchou" způsobenou válečnými traumaty.

Ve Francii mezitím obvinili jedenadvacetiletého teroristu v souvislosti s vraždou katolického kněze u Rouenu v Normandii. Islamista se podílel na logistickém zabezpečení celé akce a zřejmě nebyl sám. Džihádista z Toulouse, jehož jméno úřady neuvedly, byl obviněn "ze záměru spáchat zločin ublížení na těle" v souvislosti s terorismem. Vzpomínáte, jak se nám média snažila vsugerovat, že šlo o čin osamělých vlků na kterém se nikdo další nepodílel? Tuto "pointu" se z nich však už pochopitelně nedozvíme.

Neklidná Korsika a střelba v Kolíně

Islamisté se přihlásili ke slovu také v Itálii, kde se 13. srpna neúspěšně pokusili vyhodit do povětří jeden z národních symbolů, šikmou věž v Pise. Pouliční boje s imigranty zažili 14. srpna i na Korsice. Boje s muslimy, při kterých byly zraněny desítky lidí, vypukly v letovisku Sisco u Bastie.

Drama zažil i imigranty okupovaný Kolín nad Rýnem. Tlupy islamistů tam večer 15. srpna ohrožovaly místní obyvatele v centu města. Svědci mluví nejen o napadání žen podobnému tomu ze silvestrovské noci, ale také o sekyrách a střelbě z pistolí. Noční incident mezi imigranty a místními si vyžádal blíže neupřesněný počet zraněných.

Ve Švédsku zase hořely desítky aut, které mají na svědomí imigranti spolu s levicovými teroristy. Více než čtrnáct dnů trvající žhářské orgie v několika švédských městech ukončilo 17. srpna až nasazení speciálních policejních oddílů. Nejhorší situace byla v přístavním městě Malmö, jehož některé čtvrti zcela ovládly bandy složené z místních gangů a migrantů.

Útok na festival v Eisenhüttenstadtu

V Německu se podařilo na poslední chvíli zabránit obrovské tragédii, když policie 17. srpna zatkla islamistu, který připravoval útok na festival v braniborském městě Eisenhüttenstadt. U džihádisty se našla podomácku vyrobená bomba, do níž byly přidány hřebíky.

Ve francouzském Štrasburku zase džihádista jen dva dny poté 19. srpna pobodal a vážně zranil muže, když se na něj vrhl s výkřikem Allahu Akbar. Podle listu Journal de Dimanche nůž zasáhl břišní dutinu jen několik centimetrů od životně důležitých orgánů. Proč to udělal? Jako vždy. Podle médií trpěl pochopitelně "psychickými problémy". Jestli by se nevyplatilo stavět místo utečeneckých táborů obrovské blázince!

Peklo v Calais a napadení v Cannes

Dlouhodobě dramatická situace panuje ve francouzském Calais. Migrační džungle tam praská ve švech a na malém prostoru se tísní skoro 10 000 migrantů, převážně muslimů, kteří napadají starousedlíky a z donedávna klidného přístavního městečka se rychle stává město hrůzy.

Podobná situace panuje také na Riviéře ve festivalovém Cannes. Poslední napadení, které má na svědomí jak jinak než "duševně narušený" imigrant, se odehrálo 21. srpna v odpoledních hodinách na molu starého přístavu. Skupina rekreantů, většinou důchodců, si na procházce kolem starého přístavu vychutnávala slunečné počasí, když se na skupinu s výkřiky "Allahu Akbar!" vrhl dvaačtyřicetiletý imigrant. Na některé penzisty zaútočil pěstmi a kopanci, některé shodil do moře. Mnozí z nich byli těžce zraněni.

Podobně "bláznivá" byla podle médií i islamistka, která tento týden 22. srpna pobodala na jižním předměstí Bruselu v autobuse dva lidi. Podle většiny médií šlo opět o "duševně narušenou" osobu. Jeden pasažér byl bodnut do zad, druhý do břicha. Vražedkyně z autobusu utekla, ale posléze ji dostihla policie a po opakovaném varování ji střelila do ruky.

Islamisté však tento týden neútočili jen v Evropě. V Austrálii jeden takový "šílenec" ve středu 24. srpna při výkřicích "Alahu Akbar" ubodal k smrti britskou turistku. Jednadvacetiletá Britka byla zavražděna v hostelu u australského města Townsville. Při útoku byl vážně zraněn i její třicetiletý partner.

To je jen krátký přehled srpnových islamistických zločinů, o kterých média informovala. O desítkách dalších, zejména sexuálních napadeních, které neměly tak tragické důsledky, se ovšem už nedozvíme.

Benešovské "multikulturní" obohacení

Podobné radosti, kvůli tomu, že jsme zatím zpátečnicky nepřijali počty migrantů doporučovaných Bruselem a kancléřkou Merkelovou, se nám zatím spíše vyhýbají. I když první vlaštovky "multikulturního obohacení" už také registrujeme. Benešovský soud vyhostil v úterý 23. srpna tři cizince, kteří na Malém náměstí v Benešově napadli dvě dvaadvacetileté dívky a jednoho mladíka. Potyčka se stala v neděli 21. srpna okolo druhé hodiny ráno.

Podle svědků šlo o imigranty z Blízkého východu, kteří se dívek snažili zmocnit. Když se je mladík snažil chránit, začali jeho i dívky cizinci mlátit. Napadené dívky i chlapec utrpěli zranění v obličeji a na dalších částech těla a museli být převezeni do benešovské nemocnice na chirurgii.

Abychom si u nás brzo podobné "multi-kulti obohacení" mohli užít častěji, navrhuje znovu "lidsko-právní" ministr Jiří Dienstbier (ČSSD) umožnit volby u nás i cizincům, aby se tak prý mohli v naší zemi lépe zabydlet. Občané Evropské unie by podle tohoto návrhu, který se spolu s ombudsmankou Šabatovou snažil Dienstbier prosadit už v minulém roce, měli získat možnost volit do zastupitelstev obcí, i pokud mají v ČR i jen přechodný pobyt.

Snaží se všichni. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker právě rozluštil příčinu všeho zla: "Hranice jsou nejhorší vynález, jaký kdy politici vymysleli. Nemáme s hranicemi zrovna dobré zkušenosti. V Evropě dnes už nejsou hranice považovány za něco, co nás dělí, ale za něco, co nás spojuje," sdělil šéf Evropské komise - ale média v tomto ojedinělém případě o duševním stavu tohoto teroristy placeného z našich daní nic neuvádějí.

To jeho kolega, německý eurokomisař pro digitální ekonomiku a společnost Günther Oettinger, rovnou navrhuje, aby se v EU sjednotilo azylové právo a dávky - a tak se inspirovali migranti k cestě do východní Evropy. Není přece z hlediska solidarity v pořádku ochudit země, kterým se prozatím islamistický teror vyhýbal.

Je opravdu s podivem, že si Angela Merkelová dovolila tu drzost přijet k nám právě v této době na inspekční cestu s opětovným návrhem na "povinné kvóty". Nojo - ale jak jí v tom zabránit? Ten "nejhorší vynález", hranice, už přece nemáme...

A ve Strakovce vládne její soudruh Sobotka.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …