Radek Rozvoral: Pracovní tempo europoslance Richarda Falbra je opravdu „vražedné“!

07.05.2014 20:07

Jistě mi autoři seriálu o německých dálničních policistech odpustí, že jsem si vypůjčil jejich slovní spojení, ale jinak to snad ani vyjádřit nelze.

Radek Rozvoral: Pracovní tempo europoslance Richarda Falbra je opravdu „vražedné“!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Richard Falbr (ČSSD), šéf tripartity v Ústeckém kraji.

V tisku jsem si totiž přečetl o pracovním nasazení našich europoslanců v právě skončeném volebním období a pan Falbr (někdejší senátor a předseda Českomoravské konfederace odborových svazů) zastupující oranžovou květinu je v tomto směru opravdu unikát.

Představte si, že za pět let práce v europarlamentu stihl podle studie think-tanku Evropské hodnoty, která sleduje a hodnotí práci českých zástupců v Evropském parlamentu následující (v závorce vždy uvádím průměr na jednoho poslance ze všech 27 států EU): zprávy – 1, (2,49), stínové zprávy – 0, (7,35), stanoviska – 0, (2,45), stínová stanoviska – 0, (6,09), pozměňovací návrhy – 8, (73,30), parlamentní otázky – 14, (88,86), písemná prohlášení – 1, (1,42), návrhy usnesení – 3, (32,47), vystoupení na plénu – 14, (207,07). Dohromady to tedy dělá celých 41, (421) činností za pět let a to v docházce zas tak nejhorší nebyl. Jeho účast na schůzích byla 91,6%, (87,29%), ale na to navazující účast na hlasování byla pouhých 75,7%, (81,98%). To zřejmě znamená, že se několikrát při hlasování někde zapomněl.

Jen o malinko lépe si vedl další zástupce oranžové květiny Robert Dušek. Celkově bylo zjištěno, že čeští europoslanci jsou s pracovní aktivitou vůbec jedni z nejhorších. Je nad míru jasné, že jsme v minulém volebním období pojali europarlament jako odkladiště vysloužilých politiků a úředníků a ze studie citované agentury to vyplývá.

Pojďme v blížících se volbách do europarlamentu vybrat pro naše zastupování takové zástupce, kteří se za naše zájmy budou rvát a ne jen jezdit do Bruselu a Štrasburku za čárkováním si účasti a pro výplatu. Mimochodem pan Falbr v blížících se volbách do europarlamentu kandiduje znovu (zřejmě se mu tam líbí) a tak mu prosím nedovolme, aby se na půdě Evropského parlamentu tak moc přepracovával, naše republika si to nezaslouží! 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …