Radim Uzel: Homosexualita podle senátora Jiřího Čunka

24.07.2017 8:21

S panem senátorem Jiřím Čunkem jsem si vždycky poměrně dobře rozuměl. Fandil jsem jeho iniciativám při řešení otázky vsetínských Romů, nevěřil jsem nechutnému exhibicionistickému nařčení jeho bývalé sekretářky ze vsetínské radnice. Při vzájemných debatách s tímto jedním z nejsympatičtějších lidovců jsem se ovšem opatrně vyhýbal kontroverzním tématům jako antikoncepce, potraty a sexuální výchova.

Radim Uzel: Homosexualita podle senátora Jiřího Čunka
Foto: hns
Popisek: Radim Uzel v půlnočním rozhovoru

V posledním rozhovoru v Právu dne 22. 7. mě pan senátor zase ytak trochu zvedl ze židle. Netýká se to samozřejmě zahraniční politiky ani problematiky přistěhovalců, ale zase těch zapeklitých homosexuálů. Přes veškerou pokrokovost tady Jiří Čunek ustrnul na archaických názorech mého dědečka, který jako lékař zastával názor, že homosexualita je trestným činem, za který by člověk zasluhoval vězení (naštěstí už nikoliv trest smrti, jako doposud v některých muslimských zemích).

Jiří Čunek by sice homosexuály už nezavíral, dokonce by je toleroval, ale v žádném případě nepodporoval. Tolerance se dnes nosí, bez ní by se neobešel ani člen KDU-ČSL. Bohužel však mezi tolerancí a podporou je vzájemné propojení, které je jemné a choulostivé jako pavoučí síť. Boje spojené se schválením zákona o registrovaném partnerství jsou už naštěstí minulostí. To bylo řečí, že tento zákon poškodí rodinu! Byl schválen, platí a samozřejmě nepoškodil nic. Dnes už i ortodoxní lidovec tvrdí, že se nic nestalo a že to byla tolerance. Ale pozor! Byla prý to salámová metoda, kterou měl jako politik prokouknout a předpokládat, že hned se vynoří další požadavky. A pochopitelně se taky vynořily. Možnost adopce dětí homosexuálními páry považuje Čunek za skandální i když tento „skandál“ byl uzákoněn v mnoha evropských zemích, které jsou dokonce i více katolické než Česká republika.

Pochod Prague Pride je podle Čunka pochodem smrti této civilizace. Je to prý jako pochod jednonohých, kteří tvrdí, že mohou jít na vojenskou přehlídku. Ale pane senátore! Přestaňte si už konečně plést homosexuální orientaci s tělesnou vadou! Naprosto se mýlíte, když říkáte. že mnozí odborníci říkají, že sexuální orientace je volba. Tento nesmysl neříkají žádní odborníci, ale pomýlení aktivisté, kteří bohužel v mnoha zemích nalézají souhlas i u některých politiků.

Asi jste, pane senátore, ve vsetínské škole zrovna chyběl, když vám paní učitelka vysvětlovala, že sexuální orientace je člověku vrozená. Stejně jako pravorukost a levorukost. Nebo jste nedával pozor a dodnes si myslíte, že můžete leváka na praváka zcela předělat. Můžete ho sice přeškolit, naučit psát pravou rukou, ale zůstane navždy levákem. A tou levou mu to půjde vždycky lépe. Stejně tak můžete homosexuálního člověka oženit, dokonce i děti může zplodit, ale je to jenom umělé převzetí většinové role, nikoliv „vyléčení“, jak se nám snaží namluvit církevní aktivisté.

Mnozí dokonce zaměňují homosexualitu s transsexualitou a všechno nasypou do jednoho pytle s označením LGBT. Je to nehorázný nesmysl. Vím, že už nejsou v módě stranická školení, ale mnozí členové KDU-ČSL by takovéto poučení zasluhovali. Jinak tomu rozumí jako porodní baba buldozeru nebo jako prase mobilizaci.

(Příměry citovány z Ouředníkova Šmírbuchu jazyka českého)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla