Radim Uzel: Moderní bláznění

08.01.2017 8:29

Na světě je všechno v neustálém pohybu. A samozřejmě taky blázni. Vzpomínám si na psychiatrické stáže, které jsem před padesáti lety absolvoval na brněnské klinice. Přestože v té době už nebyli šílenci chováni v okovech jako v dávných blázincích, nechyběly tam svěrací kazajky a elektrické šoky a setkali jsme se tam občas třeba s převtěleným Napoleonem Bonaparte.

Radim Uzel: Moderní bláznění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Uzel na autogramiádě Lubomíra Štrougala

V současné době přijdu do psychiatrického zařízení spíše výjimečně, takže historky schizofreniků o tajemných hlasech a rafinovaných sledováních mám spíše jenom z druhé ruky. Nicméně občas dostanu od některého pacienta stížnostní dopis, takže mohu sledovat ty změny.

V dávných dobách, které většina žijících lidí už nepamatuje, promlouvaly k lidem často nadpřirozené bytosti svatých. U nějaké studánky se třeba zjevila panna Maria a dnes už tam je světoznámé poutní místo a voda ze studánky je zázračná. Čarodějnice se tenkrát slétaly na zvláštní schůzky s ďáblem na velice primitivním dopravním prostředku – koštěti.

V dobách mého mládí se dopravní prostředky nadpřirozených bytostí modernizovaly a košťatům bylo odzvoněno. Dnes už není výjimkou ani meziplanetární loď a místo všelijakých svatých tu máme najednou obyvatele z jiných planet. Také způsoby komunikace jsou na úrovni současné vědecko-technické revoluce. A přibylo sexuálních stimulů. Na čarodějnickém sabatu ďábel s účastnicemi dříve prostě jenom souložil, dnes používají mimozemšťané rafinované způsoby mimotělního oplodnění. Několika desítkám Američanek byla ve snu odebrána vajíčka z jejich vaječníků. Mimozemští vetřelci je okamžitě transferovali na svou vesmírnou loď a bůhví jakými spermiemi je oplodnili. O osudu takto zplozených potomků samozřejmě není nic známo.

Nejrafinovanější způsob sexuálního nadpřirozeného zneužívání mi nedávno popsala jedna stěžovatelka. Celá její rodina je obětí elektronického týrání. Tyto psychoaktivní signály vysílá jedna rozhlasová stanice, jejíž identifikaci raději neuvádím, aby na mne taky něco nezačali vysílat. Dotyčná objevila tisíce podobně zneužívaných v USA a na celém světě a zhoubné účinky tohoto elektronického záření se projevují zejména v sexuální oblasti. Neustále slyší v noci zvuky souložení ze svého okolí.

Nejvíce zákeřným účinkem tohoto elektronického teroru je schopnost na dálku ovládat tělo zneužívaných lidí. Nejenom že té ženě rozpustili v ústech jeden zub, oni dokážou taky zmenšovat poprsí, takže z původně bujných ňader je najednou jenom plochá deska.

Rozhodně bych si nechtěl dělat z duševně nemocných lidí legraci. Chtěl jsem jenom dokumentovat, jak tyto bludné představy mohou držet krok s pokrokem vědy a techniky. Jelikož se v současné době často hovoří o nebezpečí kybersexu a reálné možnosti internetového zneužívání, už tyto oprávněné obavy nesou své ovoce i v oblasti psychiatrické patologie. Ten dopis má včetně fotografické dokumentace zvětšených a zmenšených prsů nejméně 30 stránek popisu celého toho psychického příkoří. Dopis dostali také prezident republiky, ministr zdravotnictví a Bolek Polívka.

Těší mne, že jsem se dostal do tak dobré společnosti.

Radim Uzel

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…