Radim Valenčík: „Česká“ manipulace slovenskými volbami

28.02.2020 14:57

V těchto dnech jsme byli přímými účastníky masivního a bezprecedentního vměšování jednoho státu do voleb druhého státu, které bylo spojeno se zřetelným obcházením zákonu státu, ve kterém probíhá volební kampaň. Toto kdyby udělalo Mexiko nebo Kanada (natož třeba i v mnohem omezenější míře Rusko) Spojeným státům! To by bylo křiku...

Radim Valenčík: „Česká“ manipulace slovenskými volbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Ale "český" mediální mainstream to považuje za normální. Tentýž mediální mainstream, který trpělivě po řadu měsíců objevoval neexistující ruskou stopu v amerických volbách a pohoršoval se nad tím, jak může jeden stát zasahovat do osudu druhého státu v tak zásadní věci.

Využilo se k tomu "díry v zákonu", resp. ve výkladu zákona. Od určitého momentu (14 dní před volbami) se na Slovensku podobně jako v jiných zemích nesmí uveřejňovat výsledky volebních průzkumů. To ovšem neplatí pro "česká" média. A tak se "soukromě" objednal výzkum u agentur, kterým se sice moc věřit nedá, ale který vyšel tak, aby Slováky co nejvíce ovlivnil proti volbě těch stran, které nejsou tak snadno manipulovatelné, pokud jde o obhajobu slovenských zájmů. Když vyhořel Kiska, narychlo se vyrobil jiný "vítěz voleb". Tak jako byla narychlo vyrobena Čaputová. Hlavně aby nevyhrál Fico, který po léta ukazuje, že nenechá Slovensko ani okrást, ani vtáhnout do nejrůznějších globálních her, zejména pak do více hrozící a stále zjevněji prosazované války s Ruskem. K tomu podrobněji např. ZDE.

Další velmi dobře čitelná akce jádra současné globální moci (v podobě us-Deep State, který se vyvinul do své nejperverznější podoby). Propojení části slovenských politických reprezentací manipulovatelných vydíráním s "českým" mediálním mainstream (který má s označením "český" společné jen místo plnění úloh a zdroj financování vynucený zákony) je učebnicovou ukázkou současné "nezávislosti" veřejných medií i jejich propojení s globálně působícím Deep State. K tomu připomenu ZDE.

A co na to Slováci? Docela mě z tohoto hlediska zajímá, zda a v jaké míře se sebou nechají vydrbat. Ale všechno teprve začíná. Proces probouzení, zrání a dozrávání veřejného mínění ve směru pochopení toho, o co jde, to je běh na hodně dlouhou trať.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…