Radim Valenčík: Tillerson prokouknul Trumpovu fintu

10.08.2017 8:50

Mediální mainstream sežral Trumpovu lidově korejskou návnadu i s navijákem. Pro mnoho běžných Američanů, ale i unijních Evropanů je ruská a lidově korejská hrozba téměř na stejné úrovni. Alespoň pokud jde o ty, kteří se nechají masírovat mediálním mainstreamem. A tak se Trump pokusil přenést těžiště hry trochu jinam. Vyrobit z KLDR nejaktuálnějšího nepřítele. A do značné míry mu to vychází.

Radim Valenčík: Tillerson prokouknul Trumpovu fintu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

První, kdo nepřímo na to, že se jedná jen o Trupovu fintu, upozornil, byl "jeho" (spíše "proti němu stojící a současnou globální mocí výrazně ovlivňovaný") ministr zahraničí Tillerson. Ten po té, co sám lidově korejskou hrozbou ještě před pár dny strašil, ji nyní začal bagatelizovat.

Úkol totiž zní jasně: Prioritou je hrocení vztahů s Ruskem, spoléhání na nástup ruských jestřábů a dovedení světa do konfliktů nevídaných rozměrů, aby bylo překryto všechno to svinstvo, které současná globální moc a její slouhové napáchali a páchají.

Naštěstí vše je stále čitelnější a zřetelnější. Naštěstí to lidem rychle dochází. Naštěstí cenzurovací křeče mají úplně opačný dopad.

A normální člověk, který se sviňskou hru již naučil číst, se teď jen baví, jak se v tom mediální mainstream plácá.

Radim Valenčík

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …