Radim Valenčík: Vyvrcholení migrační absurdity

04.08.2017 10:39

Poslední červencový den přinesla mainstreamová média zprávu, která je vyvrcholením "migrační absurdity", přesněji přiznáním toho, že se proti EU vede cílená migrační válka s cílem rozvrátit země, ve kterých se zrodily hodnoty, na nichž stojí naše civilizace.

Radim Valenčík: Vyvrcholení migrační absurdity
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Itálie - migranti

Celá zpráva: Dohoda padla. Nevládní organizace zachraňující migranty policii na své lodě nepustí je ZDE.

Jen na Novinkách měl tento článek téměř 600 komentářů, a to tohoto typu:

"To jsou kšefty. A prý neziskovky! Hlavně když se nazývají neziskovky. Stravu, pohonné hmoty i lodě mají gratis! Copak si proslavená Unie nedokáže poradit s gumovými čluny? A co budou dělat, až Evropu napadnou dělovými čluny, např. somálští piráti? A obavy z kriminalizace? Vždyť nelegální překročení státní hranice je kriminální čin, a navíc bez dokladů!"

Absurdity, ke kterým dochází, snad ani nemá smysl komentovat. Stačí se zamyslet jen nad touto formulací o "neziskovkách": "Většina neziskových organizací, které u libyjských břehů z přeplněných člunů pašeráků loví migranty a dopravují je k italským břehům, úmluvu odmítla podepsat. Údajně kvůli tomu, aby se migranti necítili být kriminalizováni."

Spor je však o něčem jiném

Mnoho lidí se domnívá, že jde "jen o kšeft". – Ano. Je to velký kšeft. Ale hlavním cílem není kšeft. Ten je jen prostředkem k tomu, aby se získal dostatek "aktivistů" (rozuměj ŽOLDÁKŮ VE ŠPINAVÉ VÁLCE VEDENÉ MIGRAČNÍMI ZBRANĚMI).

Kdyby se jednalo o jen kšeft, i hodně velký kšeft, tak by přece jen bylo možné a z hlediska vnímání dané kauzy veřejností nutné zajistit dodržování zákonů a mezinárodních závazků. Ale místo toho současné vedení EU zaujalo roli PÁTÉ KOLONY a se zvyšující se agresivitou napadá země, které jsou schopny dodržování zákonů zajistit. Nedávná tupě arogantní vyjádření italského premiéra, který pod výše uvedenými argumenty ustupuje "neziskovkám", porušuje zákony vlastní země i úmluvy v rámci EU, na adresu zemí V4 jsou dokladem, že rozhodně nejde jen o kšeft. Nyní závisí jen na tom, jak rychle bude lidem docházet, že jde o přežití. Buď se dokážeme opřít o rozum, sílu kritického myšlení, schopnost vyjasnit si sporné otázky, pochopit, co se odehrává, což je jedním z hlavních výdobytků naší kultury zrozené v Evropě, a na základě toho se dokážeme ubránit zlu, nebo se necháme zlikvidovat. Nejen kulturně.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …