Richard Medek: VoZP ČR „zbraně“ neskládá!

08.06.2015 17:57

Podle nezávislých analýz VoZP ČR dlouhodobě patří mezi tři nelepší zdravotní pojišťovny na našem trhu. A nejenom analýzy tomu napovídají. Věnuje se svým klientům s příkladnou pozorností a poskytuje jim většinou jako první pojišťovna možnost léčby nejmodernějšími ověřenými technickými prostředky a metodickými postupy. Je to částečně dáno i její navázaností na Armádu České republiky.

Richard Medek: VoZP ČR „zbraně“ neskládá!
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

Výhody, které si VoZP ČR vůči svým armádním pojištěncům vydobyla, mohou využívat i pojištěnci z řad široké veřejnosti, které je pojišťovna otevřená. I to je jeden z důvodů, proč k pojišťovně přešlo nejvíce nových pojištěnců v porovnání s ostatními pojišťovnami v posledních dvou letech. Nárůst pojistného kmene zvedá hodnotu VoZP ČR jako takové a samozřejmě i zájem o ní a její finanční prostředky. VoZP ČR začátkem letošního roku překročila 700 tisícou hranici v počtu svých pojištěnců. Lidé se k ní přehlašují, poskytuje svým klientům širokou škálu preventivních programů, prevence je ostatně základem její filozofie.

VoZP ČR projevuje ve svých rozhodnutích také notnou dávku odvahy a nelze jí upřít v mnoha případech novátorský přístup, který se postupem času ukáže jako průlomový i pro ostatní pojišťovny. Kupříkladu uzavření smlouvy mezi VoZP ČR a pražským protonovým centrem v roce 2013 předpokládalo v té době ze strany VoZP ČR notnou dávku odhodlání. Pojišťovna věděla, že je to služba pojištěncům, která se jí mnohonásobně vrátí ve spokojenosti a rozšíření možností léčby jejích klientů, ale musela odolávat tlakům ze strany některých politiků, tehdejšího ministra zdravotnictví a některých velkých zdravotních pojišťoven, které byly již v tu dobu s pražským protonovým centrem ve sporu a propagovaly léčbu v obdobném zařízení v Mnichově. Tato ovšem byla pro pacienty málo komfortní a podle výpočtů nezávislých auditorů i dražší, ačkoliv ony tvrdily opak. Vojenská zdravotní pojišťovna se stala v této oblasti průkopníkem na našem trhu a takových příkladů bychom mohli najít více.

Tento rok se prostřednictvím zdravotních pojišťoven rozdělí na poskytování zdravotní péče všech občanů 238,9 miliardy korun, což je o deset miliard více, než v roce 2014. Nároky zdravotního trhu jsou takové, že zdravotní pojišťovny budou muset snížit své finanční rezervy a část péče budou muset proplácet z peněz, původně určených na vlastní činnost. Z mnoha souvisejících článků k tomuto tématu, které proběhly naším tiskem je znát, že hospodaření některých zdravotních pojišťoven je dlouhodobě deficitní a další omezení výdajů na vlastní provoz budou zvládat jenom s velkými obtížemi, popřípadě s prohloubením stávajícího deficitu. VoZP ČR je pojišťovnou dlouhodobě hospodařící v černých číslech a její rentabilita pro zdravotnický trh i její klienty je tudíž nesporná.

Pojištěncem VoZP ČR se může tedy stát každý občan České republiky bez ohledu na to, zda jde o vojáka, či nikoliv. Její dvacetidvouleté působení na trhu českého pojišťovnictví je obdobím úspěšným i z tohoto hlediska. Dokázala si vytvořit jméno, které je synonymem kvality a vstřícného přístupu ke svým klientům. Důkazem je průběžně stoupající křivka počtu civilních pojištěnců.  Jednou z nesporných příčin je také to, že VoZP ČR za celou dobu své existence vycházela z toho, že soustavnou pozornost je třeba věnovat preventivní péči o pojištěnce. Dlouholetými zkušenostmi se pojišťovna přesvědčila o tom, že prevence je vždy lepší, než vážné onemocnění, které zvyšuje výdajovou část zdravotního pojištění a má celou řadu negativních dopadů na pojištěnce, včetně těch sociálních. Proto kromě úhrady preventivních opatření, hrazených z veřejného zdravotního pojištění, poskytuje VoZP ČR svým pojištěncům řadu dalších příspěvků a už tradičně hradí celou řadu speciálně sestavených programů, a to v rámci tzv. „rozšířené zdravotní péče“. V současné době má pojišťovna více jak dvacet těchto preventivních programů, zaměřených na různé skupiny obyvatelstva, na rodiny s dětmi, matky na mateřské dovolené, studenty, atd.  VoZP ČR má stabilizovanou síť kontaktních pracovišť po celé republice a heslo „vaše jistota zdravotní péče“ uvádí každodenně do své praxe ve vztahu ke každému pojištěnci zvlášť.  Podařilo se jí za dobu své existence vytvořit optimální nabídku pro každého obyvatele České republiky při zachování specifika svého poslání vůči armádě ČR.

Mgr. Richard Medek

Mediální a marketingový manažer VoZP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …