Richard Seemann: Po Hamburku zatáhl za brzdu také Mnichov

04.04.2021 15:49

Třetí největší město Německa Mnichov se od Velikonoční neděle vrací k přísným protikoronavirovým předpisům. Poté co sedmidenní hodnota nakažených 100 obyvatel na sto tisíc byla v pátek překročena již potřetí den v řadě – byla zatažena protikoronová brzda.

Richard Seemann: Po Hamburku zatáhl za brzdu také Mnichov
Foto: Repro Youtube
Popisek: Koronavirus SARS CoV-2

Velká část městských částí překračuje určenou hodnotu, v některých případech až o trojnásobek. Je to hořké, prohlásil Dieter Reiter, vrchní starosta této významné průmyslové, dopravní, finanční i kulturní aglomerace s mnoha vysokými školami, řadou muzeí, galerií a kostelů. Jeden a půl milionové hlavní město Svobodného bavorského státu patří k nejbohatším a nejrychleji se rozvíjejícím městům v Německu.

Na Velký pátek uvedl institut Roberta Kocha (RKI) sedmidenní zvyšující se nakažení na 104,3, což pro město znamená, že od velikonoční neděle platí takzvaná nouzová brzda Corona. Reiter prohlásil, že se to dalo předvídat, a tak zpřísněná opatření musí znovu vstoupit v platnost. Přesto však popřál všem obyvatelům Mnichova, aby i tyto druhé pandemické Velikonoce, navzdory všemu, proběhly jako pohodové svátky.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Od velikonoční neděle se zavádí, že soukromá setkání v Mnichově jsou opět možná pouze pro členy domácnosti a jednu další osobu kromě dětí. Mezi 22:00 až 5:00 je opět zákaz vycházení. Bude otevřen maloobchod s potravinami, lékárny, obchody se zdravotnickými potřebami, drogerie, optiky, čerpací stanice, automobilové dílny, cyklistické dílny, banky a spořitelny, zastavárny, pobočky zásilkového obchodu, čistírny, prádelny, květinářství, železářství, pojišťovny, knihkupectví a další zařízení, nepostradatelná pro domácnosti. Kulturní a zábavní zařízení se musí opět uzavřít. Knihovny mohou zůstat otevřené se zachováním přísných koncepcí hygieny a omezením počtu návštěvníků. Povoleny jsou pouze sporty při dodržení kontaktních omezení; týmové jsou zakázány.

Centra denní péče o děti a mateřské školy nabízejí pouze pohotovostní službu, podle nařízení o opatřeních na ochranu před infekcí v Bavorsku, a musí být závazně stanoveno, která klasifikace incidencí platí pro příští týden. Pro týden od 5. do 11. dubna vzhledem k vysoké nakažlivosti Coronou-19 budou centra denní péče a organizované herní skupiny pro děti uzavřeny. Mnichovských školních dětí se nouzová brzda příští týden nedotkne, protože jsou stále na velikonočních prázdninách, ale další klasifikace bude určena až příští pátek.

Na dodržování nařízení dohlíží policie. Ve večerních hodinách rozehnala početnou skupinu shromážděných osob ve vnitřním městě, která ovlivněna alkoholem za hlasité hudby rušila noční klid a nedodržovala stanovené odstupy.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…