Robert Troška: Babiš vítězí, EET kraluje, poddaní jásají, jen mizí svoboda i drobný živnostník

03.03.2017 15:48

Tak nám skončil sjezd korýtkumilovných nevolníků pod všemocným vládcem Babišem a všichni jsou spokojení, předsedou všeobjímajícího hnutí ANO byl zvolen k překvapení všech Andrej Babiš, Slovák, který ví, jak ty Čechy ukočírovat.

Robert Troška: Babiš vítězí, EET kraluje, poddaní jásají, jen mizí svoboda i drobný živnostník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Pokud se zeptáme na Andreje Babiše z okruhu hnutí a sympatizantů ANO, slyšíme o spravedlivém a rázném vůdci, který řídí hnutí ANO jako svou firmu, jak jinak než spravedlivě a moudře, pokud dotaz položíme mimo okruh sympatizantů ANO, slyšíme charakteristiky o člověku s diktátorskými sklony nebo dokonce o diktátorovi.

V tomto ohledu se jak jedna tak druhá strana mýlí, pan Babiš není ani spravedlivý dědeček Hříbeček z Mrazíka (i když ta poťouchlost a mstivost se občas také najde), ale ani diktátor, Andrej Babiš je typickým feudálem na správném místě ve správnou dobu.

Postupuje tak od samého počátku své politické kariéry a nedávný sjezd ANO vše jen potvrdil.

Jeho výzva, aby známé tváře byly na konci kandidátek s tím, že poslední slovo o budoucích kandidátních listinách bude mít kdo jiný než všemocný feudál Babiš výše uvedené jen potvrzuje.

Sněm, který zvýšil pravomoci svého předsedy na takovou míru, že dnes se již bez souhlasu feudála Babiše ve straně neposune židle ve stranické kanceláři, mluví za vše.

Spravedlnost a vděk feudála se cení

Ke svým korýtkomilovným poddaným však dokáže být spravedlivý a někdy se i štědře odměnit. Pokud vykonávají své funkce podle zadání a příkazů, pak feudál Babiš dokáže přidělit léno resp. funkci v předsednictvu nebo dozorčí radě odpovídající akciové společnosti většinou se státní účastí. Měřítkem je míra oddanosti a případných zásluh dotyčného poddaného. Anebo dokonce povýšit do šlechtického stavu resp. ministerské fukce či postu europoslance.

Pokud si někdo myslí, že Andrej Babiš bude hájit zájmy České republiky před Bruselem, hluboce se mýlí. Andrej Babiš jako správný feudál bude hájit hlavně svoje zájmy, tj. Agrofertu a na něj navázaných dalších společností, proto v zahraniční politice bude dominovat udržení stávajících dotací a příspěvků z Bruselu na jeho firmy. Ukazují to poslední kroky jeho hnutí, kdy ANO zablokovalo ve vládě ústavní zákon týkající se práva občana bránit zemi a rodinu legálně drženou zbraní, jen aby si nerozhněvalo Brusel. Pokud by byl tento ústavní zákon schválen, do budoucna by znemožnilo Bruselu aplikovat na území našeho státu omezení legálně držených zbraní. Představa, že Andrej Babiš společně se svým rytířem Teličkou v plné zbroji zdolávají hrad jménem bruselská byrokracie je více než úsměvný, oba dva tak maximálně zdolají Čapí hnízdo, a rytíř Telička před branami Bruselu již leze rovnou do obou bruselských půlek i s plnou zbrojí.

Malí živnostníci a podnikatelé-pokuty a zase pokuty

Andrej Babiš má rád oddanost a poslušnost svých poddaných, proto jsou mu trnem v oku malí podnikatelé a živnostníci. Ti jsou moc svobodomilovní a hlavně mají svůj názor, a proto je třeba tyto jedince zkrotit. EET společně s kontrolním hlášením již přináší první plody. Nejde jen o povinnosti, ale hlavně o pokuty zakomponované v EET a kontrolním hlášení. Víte o tom, že když ve stanovené době nepodáte kontrolní hlášení, máte ihned smyčku na krku ve formě 30 tisícové pokuty?

A víte o tom, že když nereagujete do 5 pracovních dnů na výzvu finančního úřadu, máte ihned 30 tisícovou pokutu? A víte o tom, že samotný finančák tyto pokuty musí uložit, protože jsou přímo uvedené v zákoně a pokud by je neuložil, konal by v rozporu se zákonem!?

A pozor! Nestačí reagovat doporučeným dopisem nebo mailem, musíte odpovídat prostřednictvím on-line formuláře, i když máte vše správně a finančák si jen ověřuje číslo na účtence!

Takže pokud živnostník odjede na dovolenou a nereaguje na výzvu do 5 pracovních dní, má pokutu 30 tis. Kč, pokud ani na lhůtu 2. výzvy již se pokuta zvyšuje na 50 tis. Kč a pokud ani na 3. výzvu, jsme již na 100 tis. Kč!

Takže malý živnostník či podnikatel v optice feudála Babiše musí mít i na měsíční dovolené v Chorvatsku s sebou notebook, minimálně 2x do týdne se připojovat do datové schránky a zároveň šanony za poslední 3 roky s sebou, aby v případě jakýchkoliv nesrovnalostí, které chce finančák doložit, reagoval nejpozději do 5 pracovních dnů, jinak 30 tisícová smyčka na krku!!!

A mimochodem v začínající 2. vlně EET pokud se živnostník/podnikatel včas nezaregistroval, neuvedl, že provozovna spadá do EET viditelně na provozovně a zároveň na webu, může dosáhnout až na 500tis. Kč pokutu!!!

Je jasné, že pro většinu malých podnikatelů a živnostníků jsou tyto pokuty likvidační a tito lidé jsou díky těmto pokutám zároveň jednou nohou v případných exekucích a kriminále. Nedivme se, že se svým podnikáním nejen na vesnici se rozhodli seknout a raději se jdou přihlásit na sociálku, tam jim nehrozí alespoň pokuty, i když do budoucna kdo ví?

Prostě smyčka se musí utahovat, protože likvidací malých živnostníků a podnikatelů se pak bude moci přikročit k likvidaci zbývající střední třídy. Hlavním argumentem pana Babiše pro zavedení EET byl lepší výběr daní, zatím hmatatelným výsledkem je jen navýšení byrokratického aparátu (počet úředníků na finančních úřadech) a úbytek služeb občanům v menších městečkách a na vesnicích v důsledku zavádění EET. Je prokazatelné, že je potřeba se zaměřit především na velké ryby, přesněji koncerny a společnosti novodobých feudálů. Tam jsou obrovské úniky, které pan ministr financí „nestíhá“ postihnout.

Narovnání podnikatelského prostředí, a kdo další po EET?

Řekněte sami, není to přímo podnikatelský ráj? Ráj možná, pro velké společnosti a firmy disponující aparátem účetních, odborníků specializujících se na „daňovou optimalizaci“ určitě ANO, pro ty poctivé a slabší již nikoliv. Ale hlavní úkol byl splněn, díky EET se „narovnává“ podnikatelské prostředí, silné a bohaté společnosti bohatnou, u těch menších a slabších dochází díky nastaveným pokutám a byrokratickým překážkám k jejich likvidaci.

Ale hlavně, že národ feudálu Babišovi tleská, jak dokázal zatočit s těmi „parazity“, jak se již vyjádřil sociálně demokratický exministr Mládek o živnostnících a podnikatelích. Mimochodem, nyní když je pan Mládek volný, neuvažuje pan Babiš pana Mládka najmout coby poradce pro „nasazování dalších smyček“ podnikatelům? Ty „parazity“ je přece nutné zlikvidovat.

Jedno se ale feudálu Babišovi musí nechat, jak dokázal 30% Čechů přesvědčit, navzdory Čapímu hnízdu a miliardových optimalizací, že je tím správným Čechem, promiňte Slovákem, a že dotace do řepky olejky je to správné ořechové.

Již jen zbývá boj proti drobným zemědělcům resp. kulakům a zavedení EEJ (elektronická evidence jízd) a radary nejlépe i na veřejné záchodky, ale nebojme se, o tyto a další kroky se již jeho věrní poddaní jako je ministr radar Ťok (další Slovák) určitě postarají. Vždyť „výhodně“ uzavřená smlouva s firmou Kapsch mluví určitě za vše.

Jen tak dále, přejme vše nejlepší novodobému feudálu a jeho věrné šlechtě, je třeba vědět, koho z EET ti slabší živí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…