Robert Troška: Svobodní a KDU-ČSL proti zastavení přijímání muslimů, ANO a Piráti podpora homosexualismu

17.10.2017 15:18

Zajímavé výsledky odpovědí na otázky kladené jednotlivým politickým stranám si může každý nerozhodnutý volič (a nejenom on) zkontrolovat ve volební kalkulačce 2017.

Robert Troška: Svobodní a KDU-ČSL proti zastavení přijímání muslimů, ANO a Piráti podpora homosexualismu
Foto: Archiv Roberta Trošky
Popisek: Robert Troška

Zajímavé výsledky odpovědí na otázky kladené jednotlivým politickým stranám si může každý nerozhodnutý volič (a nejenom on) zkontrolovat ve volební kalkulačce 2017.

Svobodní a KDU-ČSL, obě strany shodně odpověděly záporně na tyto dvě klíčové otázky:

  1. ČR by měla zcela zastavit přijímání uprchlíků muslimského vyznání?
  2. V ČR by měla být plošně zakázána stavba mešit?

Další pro leckoho překvapivou odpovědí na otázku možnosti adopce dětí homosexuály může být shodně kladná odpověď ze strany hnutí ANO a Pirátů.

Tabulku odpovědí na některé důležité dotazy je možné shlédnout zde:

Volební kalkulačka 2017

Pro voliče je podstatné, že každá strana mohla odpovědět pouze ANO nebo NE nebo Nevím.

Ve volební kalkulačce 2017 si může každý volič porovnat odpovědi na 35 otázek s odpověďmi 22 politických uskupení a dle shody za něj kalkulačka seřadí pořadí stran dle nejvyšší procentuální shody od shora (nejvyšší shoda) až dolů. Volební kalkulačku si můžete vyzkoušet zde.

Z tabulky odpovědí politických stran vyplývají některé zajímavosti:

1) Svými odpověďmi na první dvě otázky se Svobodní i „křesťanská“ KDU-ČSL zařadili po bok mutikulturalisticky laděných Zelených, Pirátů a TOP 09. Je zajímavé, že své záporné odpovědi obhajují poukazem na náboženství/víru, takže podobně jako Zelení či TOP 09 v islámu nevidí nebezpečnou ideologii.

2) SPD Tomia Okamury se vzácně shoduje s programem Bloku proti islamizaci, dokonce i v souhlasu s progresivním zdaněním (větší příjem = větší daně).Další neuvěřitelná shoda je v programu Pirátů a Zelených, jejich téměř shodné odpovědi potvrzují již dávno známou skutečnost, že Piráti jsou černě přelakovanou verzí strany Zelených, jen s chytřejším marketingem.

3) KDU-ČSL potvrzuje slova svého vůdce Pavla Bělobrádka, který prohlásil, že chtějí být obdobou strany CDU kancléřky Merkelové v Německu. Svým multikulturalistickým zaměřením a posunem do levého středu již určitě jsou.

4) Favorit těchto voleb hnutí ANO se zcela shoduje s Piráty a Zelenými v otázce možnosti adopce dětí homosexuálními páry. V případě hnutí ANO nejde o ojedinělý výstřelek, ale o dlouhodobou podporu homosexualismu, kterou již před rokem vyjádřila svou účasti na pochodu homosexuálů Prague Pride pražská primátorka Krnáčová a ministrině Šlechtová (obě za ANO). Za zmínku stojí poznámka strany Zelených v odpovědi na možnou adopci dítěte homosexuálními páry:

„Odmítáme diskriminaci na základě sexuální orientace. O dítě má pečovat ta rodina, která mu dokáže zajistit nejlepší možné podmínky pro rozvoj, sexuální orientace rodičů nehraje roli!!!“

Na závěr ještě poznámka, jedna věc jsou odpovědi politických stran na otázky, druhá věc je jejich potvrzení v reálném politickém životě, hlavně v rámci koaličního vyjednávání.

Hodně štěstí při finálním rozhodování.

Převzato z blogu autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…