Roman Ramach: Vesnické obchody zavírají

06.03.2017 17:15

EET v praxi ukazuje,že zatížení je přece jenom nákladnější než se prezentovalo na začátku. Proč by jinak obchodníci i na vesnicích zavíraly své obchody?

Roman Ramach: Vesnické obchody zavírají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

Prostě s náklady navíc už se to nevyplácí - pokladna 10 tisíc, štočky cca 300 měsíčně, 500Kč měsíčně internet. Lidé na vesnicích nyní začínají pociťovat důsledky své volby, tj. ten kdo volil ANO a KDU-ČSL, tak podpořil zákon o EET.

KDU-ČSL se jako vždy chce před veřejností vyvinit a přichází s tím, že by některé vybrané prodejny a tím i jejich majitele dotovala. Dokonce na to našla 700 miliónů. No kde to jsme? Proč já bych měl ze svých daní sponzorovat něčí soukromé podnikání? Vždyť ČSSD, KDU-ČSL s ANO tvrdily, že chtějí narovnat podmínky pro soukromé podnikání... To budou někteří ,,rovnější´´?

Pokud soukromý prodejce na vesnici končí, nechť obec ze svého rozpočtu zřídí svou prodejnu a provozuje ji. Ano, bude méně peněz na opravu chodníků nebo zeleně, ale občan-volič se přece rozhodl, přál si EET, a tudíž musí nést spolu s obchodníky následky, protože EET zaplatí všichni, zákazník i obchodník.

Smát se může jenom stát, který možná vybere více, ale o to více utratí za úředníky, soudce a statisícové odměny, které vyplácí ministři a premiér svým vyvoleným.

Roman Ramach, živnostník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…