Rudolf Mládek: Informace o české vakcinaci se už pomalu nedají číst

28.01.2021 12:52

Kolovrátek o vakcínách překonává všechny trapnosti.

Rudolf Mládek: Informace o české vakcinaci se už pomalu nedají číst
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

„Já si nemyslím, že by v České republice byl nedostatek vakcín tak velký, aby se přerušilo očkování. My jen upozorňujeme na to, že těch termínů je teď o něco méně, a ne že by se mělo přerušit očkování,“ vysvětlil ministr Blatný. „Já na rovinu říkám, ať se pan ministr přijede podívat do jižních Čech a tady se musí přerušit očkování,“ reaguje na slova Blatného jihočeský hejtman Kuba. Jeden lže a můžeme se vsadit, kdo to asi bude. (1)

Koordinátor pro očkování proti covidu-19, Zdeněk Blahuta, se v pondělí vzdal své funkce se slovy, že je rád, že je to za ním. My sice nikdo nevíme, co má „být za ním“, když nic nepředvedl, ale je tu úvaha k zamyšlení, kdo tohohle člověka do té funkce vůbec jmenoval. Jeho poslední výroky v médiích byly ukázkou arogance a lhaní v přímém přenosu. Máme tedy novou koordinátorku, Kateřinu Baťhovou, která koordinuje dodané a zatím nedodané vakcíny. To asi není pozice k závisti.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

„Výborně“ si počíná Evropská komise (EK), která myslí na naše peněženky. EK zaplatí za dodávky Pfizeru o 24 procent nižší cenu než USA. Za vakcínu Astra/Zeneca o 45 procent nižší cenu než USA. (2) To je „vynikající“ strategie a výrobci se proto logicky obrátili tam, kde nejvíce vydělávají. Jsou to přece soukromé firmy, a ty si mohou dělat, co chtějí. Když tato médii podivně podporovaná „zásada“ platí pro sociální sítě, proč by nemohla platit pro výrobce vakcín. A že jim EU respektive Evropská komise za nějaké to zpoždění naúčtuje pokuty? To se dá snadno spočítat, zda vyšší výnosy jinde na pokuty vydělají a ještě zbude. Však také Astra/Zeneca klidně odešla z jednání s EK, protože má zajištěn odběr na mnoho let dopředu a nějaká EK jí nebude nic diktovat.

Nepochybně se najdou ekonomové, kteří spočítají, co ta „úsporná politika Evropské komise“ bude unii stát. Od ztrát lidských životů až po ekonomické škody. Nepochybně se ta čísla dozvíme, ale na funkce v Evropské komisi to mít nebude. V národních státech by za takovou politiku letěli ministři z funkcí, v EU se papalášům z Evropské komise nestane nic. Umře pár set tisíc lidí více? No a co, řekl by soudruh Stalin, (a takto také odpovídal ministerskému předsedovi Churchillovi). Že se ekonomika unie propadne ještě více? No a co, řeknou v EK, protože jejich peníze ani zodpovědnost to není a na jejich osobní prebendy to nemá vliv.

Možná, že bychom si konečně měli uvědomit, že v EU nemáme deficit demokracie, ale že Evropská komise nemá s demokracií nic společného. V té se totiž nese při řízení státu odpovědnost za výsledek a tato EK nemá odpovědnost téměř za nic. Ostatně, když se podíváte na výběr lidí, co EK reprezentují, tak nejde o druhou politickou ligu, ale asi tak o pátou. Tak se nedivme, že předvádějí, co předvádějí. Otázka na pořadu dne je ale ta, co budou dělat národní vlády, tedy i ta naše česká. Protože na vakcíny z EU se čekat nemusí. Jde tedy i o to, aby česká vláda se na EK nevymlouvala příliš dlouho. Dnes je to objektivní výhrada, zítra se to stane alibistickou lží.

Zdroje:
(1) ZDE
(2) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.