Rudolf Mládek: Má cenu vracet se k prezidentským volbám v USA?

18.01.2021 19:53

Ano i ne. Ne proto, že nikdo už nezastaví nástup Joea Bidena do úřadu prezidenta USA a tento sotva mluvící stařík s nulovým charismatem a mnoha skvrnami na své politické minulosti se tak stane „šéfem“ USA. Výhra to pro Američany rozhodně není a to i při těch všech kritikách (mnohdy objektivních) Donalda Trumpa.

Rudolf Mládek: Má cenu vracet se k prezidentským volbám v USA?
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Jenomže 74 miliónů hlasujících pro Trumpa nelze odmáznout účelovým názorem televize CNN nebo vypnutím příznivců Trumpa na sociální síti. Jsou zde a ani mstivá demokratická strana je nedokáže jen tak zničit. To by ve svém nenávistném tažení musela překonávat všechny masové vrahy, které svět dosud znal. Koho proto za této situace překvapí, že ředitel, cenzurou vypnuté sociální sítě Parler, John Matze, se musí se svou rodinou skrývat, protože mu „uvědomělí“ příznivci demokratů vyhrožují smrtí. (1)

A příběh nedobra a zděšení demokratů zdaleka nekončí.Vůči Trumpovi velmi kritický až nepřátelský politik z republikánské strany, Frank Luntz, připustil, že 91% Trumpových voličů by pro něj hlasovalo znovu (pravděpodobně i více ) a 78% Trumpových voličů věří, že volby byly zmanipulovány a odcizeny. Tohle přiznání muselo Luntze bolet (2) a jím odhadovaná čísla způsobují demokratům trvalé noční můry. Však už také připravují „zákony“…

Vrátíme-li se k položené otázce, zda má cenu se volbami zabývat, tak odpověď zní ANO a to do doby, dokud někdo nezpochybnitelně nevyvrátí řadu tabulek, které mají údajné ukradení voleb v USA potvrzovat. Námitka, že lež a nepravda se těžko vyvrací jistěže obstojí, ale už samotný vývoj hlasování v některých státech a náhlé zvraty ve výsledcích se nezdají nejen příznivcům končícího Trumpa, ale i dalším, od matematiků počínaje a politology konče.

Anketa

Mělo by být Lukašenkovu Bělorusku odňato pořádání letošního hokejového mistrovství světa ?

14%
86%
hlasovalo: 8445 lidí

Proto zatím nelze vyloučit, že volby 2020 byly asi tak „spravedlivé“ jako v roce 1960, kdy se L.B.Jonhson „postaral“ o výsledky v Texasu a o řádění chicagské mafie ve prospěch J.F.Kennedyho se také hodně napsalo. A volby v primárkách mezi Hillary Clinton a Bernie Sandersem byly zmanipulovatelné prokazatelně, ostatně počítačový odborník, který se o to postaral byl před zahájením vyšetřování nalezen mrtev kdesi v uličkách Washingtonu. Alespoň to „lživá a dezinformační“ média tvrdí. Věřte nevěřte.

Obdobně Peter Navarro (3) z volebního týmu odcházejícího prezidenta Trumpa zveřejnil svoji zprávu z voleb 2020. Podle něj prokazuje, že volby vyhrál prezident Trump. Opět tu máme informaci a jakousi zpochybňující tabulku, podobnou jiným již zveřejněným. Při podání žaloby by ji musel přezkoumat soud. Ten by se musel autora následně ptát, jak ke svým číslům došel. Kde spočítal všechny ty nepravosti a kdo nezávislý takové výpočty ověřil.

Tyto odpovědi nezískáme, protože americké soudy se dopustily chyb a těmito tvrzeními a tabulkami se vůbec nezabývaly. Pokud by zvolily opačnou cestu, mohlo se prokázat, že jde jen o podvrhy, nesmysly a falza vytvořené týmem zoufalého Trumpa. Jenomže strach soudů zabývat se námitkami či žalobami členů volebního štábu Trumpa vede k podezření, že se americké soudy bály pravdu odhalit.

A tak hlavní světová média skloňují zatím existující fakt, že Trump nic nedokázal. Je ale pro demokracii škoda, že Trumpovy výhrady (a dalších 18 amerických států) nebyly Nejvyšším soudem USA vyvráceny a volby potvrzeny jen neprojednáním. Selhání systému je zřejmé, v porovnání například s tím, jak české soudy bez problémů stížnosti na volby projednávají.

A jen pár slov na závěr: Lze volby v zemi, kde 96% všech médií podporuje pouze jednoho kandidáta a dehonestuje druhého vůbec ještě pokládat za demokratické? Doplníme to příkladnou ukázkou z médií, kdy takový renomovaný The Washington Post napíše: „Trump, zrádce ústavy a hrdina bílých rasistů, byl majákem bigotních, xenofobních, sexistických, homofobních a pokřivených okrajů americké společnosti.“(4). Pak se vtírá otázka, proč s tolika údajnými bílými rasisty shodně volilo Trumpa neuvěřitelně mnoho hispánců a černých Američanů. Každá lež má krátké nohy, ale to je médiím dnes už zcela lhostejné.

Kam vlastně nadvláda všech těch BIG TECH, BIG PHARMA, MIG MEDIA a dalších celou tu původní demokracii zavleče? Na nějaký šťastný konec to vůbec nevypadá a to i za situace, že prezidentské volby 2020 byly spočítány správně. S Bidenem přichází podivnovláda, a takových už svět pár poznal. Současná „americká demokracie“ si proto příliš uznání nezaslouží. A Trump se možná jako prezident úplně nepovedl, ale stav dlouhodobého amerického marasmu rozhodně nezavinil.

Zdroje:
(1) ZDE
(2) ZDE
(3) Pozn: Dr. Peter Navarro získal titul Ph.D. v oboru ekonomie na Harvardově univerzitě a je emeritním profesorem ekonomie a veřejné politiky na Kalifornské univerzitě v Irvine. Během prezidentské kampaně v roce 2016 byl ekonomickým a obchodním poradcem prezidenta Donalda J. Trumpa a po jeho zvolení prezidentem se stal členem jeho administrativy.
(4) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…