Rudolf Mládek: Milion chvilek - Hurá, zase na demonstraci? Ale...

20.04.2019 13:57

Aktivisté z organizace Milion chvilek pro demokracii oznámili, že se chystá velká demonstrace jako reakce na aktuální politickou situaci. Bude se konat 29. dubna, pochod začne v 17:30 na Hradčanském náměstí a vyvrcholí v 19:00 hodinovou demonstrací na Staroměstském náměstí. Tak píše Fórum 24.

Rudolf Mládek: Milion chvilek - Hurá, zase na demonstraci? Ale...
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Jeden neví, zda se má smát či plakat.

Ministr dopravy Ťok už dlouhodobě avizoval, že nechce v práci ministra pokračovat a jeho výsledky, ale především jeho komické výroky jej k rychlému odchodu předurčovaly. Stejně tak ministryně obchodu a průmyslu Nováková, která si politiku spletla se svým úspěšným působením v soukromém podnikání a oboje se najednou provádět nedalo, byť se i zde jednalo jen o slovní projevy a neuvážená rozhodnutí.

Kdo zná osobně odcházejícího ministra spravedlnosti Kněžínka, tak mu opravdu může věřit, že se jako výborný legislativec do politiky nikdy nehrnul a není to jeho vysněná parketa. Po vynuceném odchodu předchůdkyně paní Malé byla jeho volba tím nejmenším zlem a on v přechodném období obstál.

Ale skutečnost, že protikorupční opatření zamrzla, že revize dosavadní přehršle norem se ani nezahájila, tak ta vedla k tomu, že se hledal vhodný adept na pozici ministra spravedlnosti, zde tedy nová, přesněji znovu jmenovaná ministryně Marie Benešová. Její kariéra odborná i politická je natolik známá, že není třeba k ní cokoliv dodávat.

Údajně plánované jmenování Benešové prý ale bylo onou pomyslnou kapkou, kvůli které Milion chvilek plánuje demonstraci. Nějak to intelektuálně připomíná ty páteční záškoláky, kteří „osvíceni Božskou Gertou“ hodlají donutit světové vlády k něčemu, co nejenže není obratem řešitelné, ale je to spíše fantaskní.

Noví členové vlády budou jmenováni 30.dubna a demonstrace Milionů chvilek dne 29.dubna tomu zjevně nezabrání. Jedno by ale měli organizátoři přeci jenom nám všem vysvětlit: Proč vůbec demonstrují. Vypadá to na demonstraci pro demonstraci a taková nikoho soudného už nezajímá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …