SPELOS: V arbitrážích se budeme domáhat desítek miliard korun!

29.03.2012 13:00

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů (SPELOS) zásadně odmítá vyjádření veřejného ochránce práv, JUDr. Pavla Varvařovského.

SPELOS: V arbitrážích se budeme domáhat desítek miliard korun!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výherní automaty

SPELOS zaslal ombudsmanovi dne 9.3.2012 dopis, podrobně vysvětlující zásadní rozdíly mezi výherním hracím přístrojem a centrálním loterním systémem s koncovými interaktivními videoterminály (IVT), které pan Varvařovský zpochybňuje. Uvedl taktéž na pravou míru některá mylná prohlášení ombudsmana. Zástupci loterních společností ombudsmanovi nabídli rovněž možnost osobního setkání s vysvětlením celé problematiky.

Ombudsman však ve své odpovědi plné ironie návrh setkání odmítl, loterní společnosti navíc nařkl z ignorace jeho argumentace.

Sdružení SPELOS trvá na tom, že pokud Ministerstvo financí pod vlivem ombudsmana zruší stávající povolení na IVT, loterní společnosti v arbitrážích zažalují stát o zmařené investice a ušlé zisky. Ty se budou pohybovat v desítkách miliard korun.

Je nepřípustné, aby v demokratické zemi stát prakticky ze dne na den zrušil to, co jednou povolil. Provozovatelům loterních zařízení nepřísluší pochybovat o správnosti rozhodnutí ministerských úředníků, kterým byla svěřena pravomoc. Nemohou proto předvídat, že jejich rozhodnutí mohou být špatná a budou tudíž změněna a na případné změny se tedy nemohli předem připravit. Provozovatelé taktéž na nesprávná ministerská rozhodnutí nemohou doplácet.

Jak loterní společnosti, tak jejich zahraniční dodavatelé, kteří nyní mohou být poškozeni tak v dobré víře investovali desítky miliard korun a podepsali smlouvy, které jsou stále v platnosti.

Jsme skutečně šokováni, že veřejný ochránce práv rezolutně odmítá setkání se zástupci profesní organizace a nehodlá si vyslechnout jejich odborné argumenty.

Loterní průmysl je v České republice legálním odvětvím podnikání a k jako takovému je k němu třeba přistupovat.

O sdružení SPELOS:

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her (SPELOS) je největší zájmové sdružení společností podnikajících v loterním průmyslu. Jeho cílem je především spoluvytváření odborného pohledu v oblasti loterií a jiných podobných her, zejména při provozování centrálního loterního systému, hájení zájmů SPELOS a jeho členů a v neposlední řadě kooperace s obdobnými sdruženími.

SPELOS také organizuje a podporuje setkání provozovatelů loterií a jiných podobných her s představiteli státní správy a samosprávy a spolupracuje s dalšími sdruženími i odborníky na oblast provozování CLS a jiných obdobných her, spoluvytváří právní rámec v této oblasti.

Členové SPELOS vždy plní dohodnuté parametry, jimiž samosprávy podmiňují zachování provozu ve svém obvodu.

Petr Vrzáň,
výkonný ředitel
SPELOS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …