Širší vedení Bloku proti islámu potvrdilo rozvod s Úsvitem: Chtěli podvozek, na kterém se vyveze. Teď máme vlastní auto

02.05.2016 7:30

Akční rada Bloku proti islámu schválila nedávné kroky předsedy Martina Konvičky a místopředsedy Petra Hampla vedoucí k ukončení spolupráce s Úsvitem národní koalice a pověřila vedení BPI založením nové politické strany.

Širší vedení Bloku proti islámu potvrdilo rozvod s Úsvitem: Chtěli podvozek, na kterém se vyveze. Teď máme vlastní auto
Foto: Blok proti islámu
Popisek: Blok proti islámu

V neděli 1. května 2016, se v odpoledních hodinách konala akční rada Bloku proti islámu. Hlavním bodem programu rady bylo projednání ukončení spolupráce Bloku proti islámu s Úsvitem národní koalice na základě kroků učiněných před týdnem předsedou Martinem Konvičkou a místopředsedou Petrem Hamplem.

Jednání akční rady vyvolala skupina okolo Jany Volfové, kteří nesouhlasili s ukončením spolupráce mezi BPI a ÚNK.

Výsledkem dnešního jednání je usnesení, kde v prvé části akční rada většinou hlasů vyjádřila podporu krokům učiněným předsedou a místopředsedou vedoucích k ukončení spolupráce s ÚNK. V druhé části pak pověřila místopředsedu Hampla založením nového politického subjektu hájícího zájmy lidu této země, bojujícího proti islámu a bruselským socialistickým praktikám.

K jednání akční rady předseda BPI Martin Konvička sdělil: „...pokud budeme příště jednat s jinými politickými subjekty, tak už nikdy za zavřenými dveřmi. Kabinetní politika se s naší otevřeností neslučuje. Úsvit chtěl podvozek, na kterém vyveze znovu své poslance do parlamentu, ale my nyní máme vlastní auto a řídit si ho budeme sami!“

28. května 2016 se bude konat sněm Bloku proti islámu, který rozhodne o dalším postupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty