Slávek Popelka: Josef II. nevolnictví zrušil, obnovila je sociální demokracie

09.12.2018 22:24

V ČR žijí, či spíše živoří, statisíce lidí, kteří jsou nuceni užitek ze své práce odvádět novodobé vrchnosti. Ta jim ponechá jen tolik, co stačí k holému přežití. Mnozí lidé v této nezáviděníhodné situaci zůstávají léta, desetiletí a často nemají šanci se z ní vymanit do konce svého života. Mnozí z nich už rezignovali, stali se bezdomovci, tisíce z nich si ze zoufalství vzalo život.

Slávek Popelka: Josef II. nevolnictví zrušil, obnovila je sociální demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka

Na začátku všeho byl zákon o soukromých exekutorech, který prosadila sociální demokracie. Ta by měla především hájit zájmy prostých lidí. Exekutoři v naší zemi dostali takové pravomoci, které ve světě nemají obdoby a nemilosrdně je využívají. Navíc špatné zákony umožňují obrat člověka, který původně dlužil několik tisíc korun, o celý jeho majetek. Dluh u nás může narůstat do libovolné výše (např. v Německu může dosáhnout maximálně 120 % z původní výše).

Na exekutory se nabalili další zmetci, kteří z obrovského byznysu s lidskou bídou profitují. Například obchodníci se zabavenými nemovitostmi.Patří mezi ně i někteří naši známí politici.

Až se u nás poměry konečně vrátí k normálnímu stavu, dá se očekávat, že všechny tyto lidské hyeny skončí tam, kde patří, tedy za mřížemi.. A jejich v některých případech obrovské majetky (několik exekutorů se už řadí mezi miliardáře) budou zabaveny a použity ve prospěch jejich obětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…