Slávek Popelka: Vláda silné ruky

30.09.2013 20:59

Následující řádky vyjadřují můj osobní názor, ke kterému jsem dospěl po měsících příprav demonstrací, jednání, snah o sjednocení různých iniciativ...

Slávek Popelka: Vláda silné ruky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr Holešovské výzvy Slávek Popelka

Nás národ má hodně dobrých vlastností. Má ale i špatné, mezi které patří neochota naslouchat druhým, neschopnost domluvit se. Když se sejde více jak 5-10 lidí, je prakticky nemožné dosáhnout nějaké shody.

Proto jsem dnes přesvědčen, že to co v dané chvíli tato země nejvíce potřebuje, je přímo volený prezident vybavený silnými pravomocemi. Měl by to být člověk, který není spojen se žádnou z politických stran, ani lobbystických skupin. Jen takový člověk by mohl být schopen udělat v naší zemi pořádek, obnovit normální poměry, nechat zavřít lichváře, podvodníky a vychytralce nejrůznějšího druhu kteří se neštítí parazitovat na lidském neštěstí, provést revizi privatizace, oddlužení občanů, zabavení majetku politiků, podvodníků, lichvářů, exekutorů ... adt. Tento člověk by měl mít od občanů mandát vrátit pod kontrolu státu klíčová odvětví našeho hospodářství, banky, měl by obnovit tradiční odvětví našeho průmyslu, obnovit soběstačnost v produkci potravin, výrazně snížit ceny elektrické energie, pohonných hmot, udělat taková opatření, aby lidé v této zemi mohli normálně žít a ne jen přežívat....

V této zemi došlo ke zločinnému spiknutí politiků a části zástupců justice i policie proti lidem této země. Odstranit kmotry a mafiány ze všech oblastí veřejného života nebude možné demokratickými postupy.

Přímo volený prezident ale musí být odvolatelný referendem. Zároveň považuji za nezbytné zakotvit do Üstavy dva požadavky: obecně proveditelné referendum o důležitých otázkách a možnost odvolat politiky i další ústavní činitele.

V Novém Městě na Moravě

Slávek Popelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.