Sofie Chrtková: Politická slepota?

11.12.2014 7:33

Nejsme-li našimi médii informováni o tom, že se sešel francouzský prezident Hollande s Putinem, aby jej varoval před falešným spektakulárním teroristickým útokem, který má být sveden na Rusko, měla by okamžitě zasáhnout Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a odvolat ředitele obou veřejnoprávních médií, což by mělo být i prioritou a starostí naší vlády.

Sofie Chrtková: Politická slepota?
Foto: Librabunda Blog
Popisek: Francouzský prezident Francois Hollande

Bylo dost lhaní občanům, aby se posluhovalo válečným štváčům i těm, kdo válku chtějí nebo napomáhají k jejím přípravám tím, že neinformují o závažných mezinárodních událostech, tají je nebo překrucují fakta

Dohadování mezi  členy vlády a politiky a žabomyší hašteření je mrhání časem i  penězi občanů. Namísto, aby se vláda a politici zabývali opravdu důležitými věcmi, které přímo  ohrožují náš stát a  v samé podstatě i demokratické principy, uchylují se k útočení na prezidenta Zemana, což je občany vnímáno jako součástí politiky válečných štváčů a politických zrádců v cizích službách, což je jasné sice většině občanů, nikoli většině politiků. Je naprosto neuvěřitelné, že předseda vlády není schopen se otevřeně  a radikálně postavit v době nebezpečí na stranu prezidenta a není schopen odsoudit veřejnoprávní média, která občanům lžou a zamlčují fakta, i když si je občané platí, aby objektivně a pravdivě informovala.

http://www.czechfreepress.cz/valky/usa-chystaji-falesny-spektakularni-teroristicky-utok-ktery-bude-sveden-na-rusko.html

V době, kdy se chystá válečný konflikt, který by postihl Evropu, by se měli naši politici s prezidentem naopak sjednotit a zarazit jakékoli štvaní proti hlavě státu a udělat pořádek ve veřejnoprávních médiích, které si občané platí, nikoli proto, aby jim lhala nebo otevřeně dehonestovala hlavu státu. Pokud tak nečiní, přímo podporují proválečné štváče, nahrávají možnému konfliktu a rozbíjejí zcela záměrně jednotu jak politickou, tak občanskou, čímž zneužívají svých funkcí. Občané jsou spíše názoru - dle komentářů a diskuzí, že nemilosrdné kritiky jsou hodni ti politici, kteří buď přímo jednají v prospěch USA nebo se raději věnují hašteření o nesmyslech a nejsou vůbec schopni řešit a vést stát v jakékoli krizi nebo nebezpečí a jen buď nahrávají rozeštvávání společnosti nebo dělají mrtvého brouka. Je zajímavé sledovat, jak se však dokážou spojit a jednat, pokud jde o jejich platy, funkce nebo osobní zájmy.

Nejednota vlády, prezidenta a politiků přímo nahrává těm, kdo válku připravují. Naopak, jednota dává signál, že si prováleční štváči nebudou moci dělat co chtějí. Namísto, aby se poslanci věnovali této vážné situaci, veškerou energii věnovali na schvalování svých platů. Stačí se brouzdat internetem a sledovat, jak se politici zcela odlišně chovají kupř. v Německu, Francii, Itálii, Finsku, Maďarsku aj., vědomi si možné válečné katastrofy. Nejde o to, strašit lidi válkou, ale jednat tak, aby se válce zabránilo, a to včas a sjednocení v zabránění válce je v tomto případě prvořadé a navíc možné! Je konečně na čase, aby se řeklo NE americké politice v Evropě, která Evropě a jejím občanům škodí.

USA se dopustily mnohých podlých a pokryteckých činů, nyní Kongres schválil v podstatě vyhlášení války Rusku a odůvodnění je postaveno na lžích – jako vždy. Je třeba si konečně začít hájit naší evropskou i státní svobodu a suverenitu a netancovat, jak USA pískají, protože tanečky na cizí noty krutě odneseme všichni v Evropě. Připadají snad někomu válečné přípravy postavené na lžích a uměle vytvořeném nepříteli v Rusku a Putinovi – což USA činí dle stejného scénáře  v různých částech světa, oprávněné a omluvitelné k vyvolání celosvětového konfliktu? Není snad jiné řešení, než válka?

Kdo dal vůbec právo USA rozhodovat o jiných suverénních státech a vměšovat se do jejich politiky? Měli bychom mít na paměti, co se děje se státy všude tam, kam šlápla americká bota – totální chaos, občanské války, destrukce, vraždy civilního obyvatelstva a vše je drze schováno pod „šířením svobody a demokracie“. Evropě vytvořily USA nebezpečí v islámských státech, se kterými se až do doby, než do nich vstoupila americká bota, spolupracovaly bez větších konfliktů s celým světem.

Nyní víme, co znamená ta americká „svoboda a demokracie“. A tohle naše vláda a politici nevidí nebo kryjí? Je to záměr nebo politická slepota? Pak v každém případě na vysokých postech, kde rozhodují o státě a občanech, nemají co dělat. Právě v této době je velmi důležitá jak jednota politiků spolu s prezidentem, tak kvalitní a pravdivá informovanost od veřejnoprávních médií. Pokud toto nejsou naši politici schopni zajistit, jsou nám nebezpeční.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …