Stanislav Kliment: Britští odpůrci Bruselu získávají převahu

07.09.2015 18:21

Britský deník Mail on Sunday informuje o výsledcích průzkumu, ktaré pro tento list dělala agentura Survation. Ukázalo se, že poměr stoupenců a odpůrců členství Velké Británie v Evropské unie se otočil ve prospěch odpůrců.

Stanislav Kliment: Britští odpůrci Bruselu získávají převahu
Foto: telegraph.co.uk
Popisek: Vlajka Velké Británie a Skotska

Z těch, kteří jsou již rozhodnuti jak budou hlasovat v budoucím referendu, je 51 procent proti členství, 49 procent podporuje setrvání v unii, což je za dva měsíce o pět procent méně.

Na přelomu června a července přitom pro setrvání v unii dalo v průzkumu svůj hlas 54 procent Britů. Referendum by se mělo uskutečnit do konce roku 2017, není ale vyloučeno, že z taktických důvodů ho David Cameron bude chtít uspořádat již v příštím roce. Údajně by se tak mělo rozhodnout o termínu konání ještě tento podzim. Kampaň za vystoupení již v pátek zahájila Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP). Britský premiér slibuje vyjednání o změnách unijních smluv, což však Brusel odmítá. Ačkoli průzkum vyjadřuje spíše vyrovnání sil obou táborů, Cameron může zisky odpůrců unie využít jako argument pro tlak na Brusel.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …