Stanislav Kliment: České kytky nebudou smět do Ruska...

29.07.2015 12:38

V tomto týdnu plánujeme zaslat evropským kolegům upozornění na možnost zákazu dovozu květin z několika evropských zemí, řekl agentuře RIA Novosti zdroj z ruské Správy veterinárního a rostlinného dozoru.

Stanislav Kliment: České kytky nebudou smět do Ruska...
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Květina, ilustrační foto.

Inspektoři krok odůvodňují zjištěním nebezpečných mikroorganismů, které by se mohly v Rusku a ohrozit místní produkci. Zákaz dovozu okrasných rostlin by se měl dotknout Polska, Holandska, Litvy, Lotyšska, Německa, Slovenska, Itálie a také Česka.

V některých zemích, například v Polsku, může zákaz vyvolat pro tamní zahradníky velké problémy. Přes velkoústá slova a výsměch ruskému zákazu dovozu zeleniny, ovoce, masa či ryb a některých dalších potravinářských výrobků, který v červnu o dalších dvanáct měsíců prodloužil prezident V. Putin, je totiž jasné, že přinesl negativní dopady na unijní producenty. Bez důsledků nezůstaly ani západní protiruské sankce v samotném Rusku.

Zdá se ovšem, že neblahobytná ruská společnost je snáší vcelku bez problémů. Je možné, že s nebezpečnostní zjištěných mikroorganismů to není tak horké a ruské úřady využívají vhodnou příležitost k tomu, aby unijní politiky kleply přes prsty. Je ale právem každého státu, aby na své území nepustil i potenciálně nebezpečnou produkci.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …