Stanislav Kliment: Charlotčina „róba“ a lid popelnicových polí

30.11.2016 7:36

V posledních dnech mně bylo dvakrát velmi trapně. V prvním případě, když jsem viděl tři bezdomovce, básník Lubomír Brožek hovoří o lidu popelnicových polí, kterak v kontejnerech hledají cosi k snědku. Nebo možná i něco jiného, co by se mohlo hodit v přicházejících mrazivých dnech.

Stanislav Kliment: Charlotčina „róba“ a lid popelnicových polí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec v Praze

Vůbec si netroufnu soudit důvody, proč tito lidé žijí na ulici, v tomto konkrétním případě prý v zemljance v nedalekém lese. Mnozí se do takové situace nepochybně dostali vlastní vinou. Někteří ovšem zcela jistě nepřízní osudu, kterou nemohli ovlivnit.

Před několika lety našel bezdomovec v pražském kontejneru odložené dítě. A Pražené bez zájmu chodili kolem a nikoho z těch předurčenců různých neklidů nenapadlo nějak pomoct. Přece se nebudou zahazovat s nějakým bezdomovcem. Mnohým z těch "počestných" se možná ulevilo, když krátce poté zemřel.

Ten den večer byl v televizi přímý přenos Českého slavíka, kterého opravdu nečekaně vyhrál Karel Gott. Paří mu blahopřání i přání uzdravení.

Zarážející ovšem je informace, že dcera Charlotka, přebírající za tatínka cenu, měla na sobě „róbu“ za osmdesát tisíc korun. Docela téma na neklid.

A venku byla zima a v zemljance v nedalekém lese a na jiných místech Prahy byli bezdomovci, nyní stále ještě s nadějí, že se dožijí teplého jara.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty