Stanislav Kliment: Ficova vláda nebude kvóty respektovat

22.02.2016 13:03

V diskusním pořadu RTVS „O 5 minút 12“ prohlásil slovenský premiér Robert Fico, že vláda v Bratislavě bude čelit obrovskému tlaku na přerozdělování migrantů. Upozornil také, že pokud bude pokračovat současná rakouská politika, velké skupiny migrantůse budou chtít dostat do Německa přes Maďarsko, Slovensko a Česko.

Stanislav Kliment: Ficova vláda nebude kvóty respektovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

„Jestliže jiné státy budou přijímat jednostranná rozhodnutí, což se mně nelíbí, bude naší povinností na hraničním trojúhelníku Slovensko – Rakousko – Maďarsko vytvořit naváděcí bariéry, abychom tyto lidi dokázali zastavit.“ Fico tak reagoval na rakouské oznámení omezit počet žadatelů o azyl.

Je prý také přesvědčený, že Evropa stojíme před výzvami, které tady nebyly od konce druhé světové války. „Kvůli migrantům je mimořádně horko a Evropská unie nemá plán, jak to řešit,“ řekl také Fico. Ke kvótám ještě poznamenal, že nemá problém říct Angele Merkelové, že Slovensko je nebude respektovat. Podle předsedy vlády a také předsedy Směru Roberta Fica by nebylo možné migranty integrovat a proto trvá na tom, že že zabrání vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.