Stanislav Kliment: Kurdové vyhnali islamisty, ostřelují je Turci

14.02.2016 13:30

Podle televizní stanice Al-Majadin informovali zástupci kurdských sil sebeobrany, že turecké dělostřelectvo začalo ostřelovat vojenské letiště Menagh na severu syrské provincie Aleppo. Před dvěma dny přitom bylo oznámeno, že kurdští bojovníci ze základny vyhnali islamistické teroristy ze skupiny Džebhát an-Nusrá.

Stanislav Kliment: Kurdové vyhnali islamisty, ostřelují je Turci
Foto: M.Kutilová
Popisek: Na hranicích s IS

Ve zprávách o obsazení základny se hovořilo, že teroristé ustoupli směrem k turecké hranici. Dnešní zprávy uvádí, že „turecké dělostřelectvo zahájilo palbu proti pozicím bojovníků kurdských sil sebeobrany na území letecké základny a vesnice Marinaz na severu Aleppa".

Teroristé obsadili leteckou základnu v roce 2013. Tureckou operaci je možné dát do souvislosti s informacemi, že Ankara společně s Rijádem zvažují společný zásah v Sýrii, přičemž jednotky Saudské Arábie již mají být dislokovány v Turecku. Ostřelování Kurdů, kteří v Iráku i Sýrii nesou hlavní tíhu pozemních operací proti islamistickým bandám, je další ukázkou skutečné orientace režimu tureckého prezidenta Recepa Erdogana a např. také jeho důvěryhodnosti při řešení problémů uprchlíků.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …