Stanislav Kliment: Merkelová je prý největším škůdcem Evropy

23.10.2015 18:03

Angela Merkelová je největším škůdcem Evropy, řekl ve vysílání polské TVN24 předseda Svazu demokratické levice, bývalý premiér a nadšený stoupenec Bruselu Leszek Miller.

Stanislav Kliment: Merkelová je prý největším škůdcem Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Merkelová nedodržela pravidla, podněcovala k otevření hranic a potom se zkoušela o imigranty podělit, řekl Miller. Německá kancléřka podle něj způsobila, že zanedlouho v západoevropských státech budou ve volbách vítězit krajně pravicové strany. „Ty nás podle bývalého premiéra teprve procvičí. Miller svým vyjádřením reagoval na slova předsedy Evropské rady a chráněnce Merkelové Donalda Tuska, který prohlásil, že nadále nemůžeme předstírat, že velký příliv migrantů je něco, co chceme, a že vedeme promyšlenou politiku otevřených hranic. „Evropa ztratila schopnost chránit hranice. V této souvislosti naše otevřenost není volbou, ale důkazem slabosti,“ uvedl včera Tusk na jednání Evropské lidové strany. Podle Millera jsou jeho slova výrazem rychlého probuzení.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …