Stanislav Kliment: Nekritizujme Brity, přemýšlejme o změnách v Bruselu

27.06.2016 16:20

„Není nejdůležitější, kdy začnou jednání, ale to, aby začala ve chvíli, kdy už Evropská unie bude přesně vědět, co chce,“ řekl dnes maďarské tiskové agentuře MTI maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó. Evropa už by konečně měla přestat kritizovat Brity a britskou vládu, lépe by bylo přemýšlet o tom, co je třeba změnit v Bruselu, dodal.

Stanislav Kliment: Nekritizujme Brity, přemýšlejme o změnách v Bruselu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bruselu plynou z toho, že zde sídlí europarlament, nemalé příjmy

Rozhodnutí Britů je třeba respektovat, řekl Szijjártó. Místo chvatu se zahájením rozhovorů o vystoupení, by si unie podle maďarského ministra měla ujasnit, co na nich chce prosazovat a čeho chce dosáhnout. Maďarské stanovisko je v protikladu s rychlostí, se kterou bruselští představitelé svolávají k Brexitu jednání různého formátu.

V té souvislosti připomeňme do určité míry je politicky rozporuplný krok předsedy Evropské rady Donalda Tuska, který na mimořádný summit evropských lídrů nepozval Velkou Británii. Londýn totiž až do vystoupení má plná práva a povinnosti člena Evropské unie a účastnit se nemůže pouze jednání, kde bude formálně jednáno o vystoupení Velké Británie. Krok Tuska rozhodně nepřispívá ke klidnému a konstruktivnímu řešení Brexitu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…