Stanislav Kliment: Obama si našel cíl dalších sankcí

03.01.2015 19:33

Americký prezident Barack Obama dnes povolil uvalení nových sankcí na Korejskou lidově-demokratickou republiku. Jde o reakci na nedávný údajný útok hackerů na společnost Sony Pictures, která je producentem filmové komedie The Interview. Komedie zesměšňuje korejského státnho a stranckého představitle Kim čong-una. Podle řady expertů je přitom velmi nejisté, zda za útokem na SONY Pictures Severní Korea vůbec stojí.

Stanislav Kliment: Obama si našel cíl dalších sankcí
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

„Sankce nejsou namířené proti severokorejskému lidu, ale proti vládě v Pchjongjangu a jejím aktivitám, které představují hrozbu pro Spojené státy a jiné země,"uvádí se dopisu, který Obama zaslal představitelům Senátu a Sněmovny reprezentantů. Washington již v minulosti uvalil na Severní Koreu sankce z důvodu jejího jadrného programu. Agentura AP píše, že nynější sankce jsou vůbec první, které jsou odvetou za hackerský útok. Z toho je sice lidová Korea obviňována, ale bez podstatných důkazů. Podle některých nemá s útokem na SONY Pictures nic společného. Odvážnější dokonce uvažují, že jde o marketingovou akci v souvislosti s uvedením filmu, který se ukazuje jako velká slátanina.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

12:26 Jan Žamboch: Pozoruhodná slova ústavního soudce Jirsy

Denní glosa Jana Žambocha