Stanislav Kliment: Orbán - Máme chránit náš způsob života

23.10.2015 9:44

„Nikdy nikdo nehlasoval, abychom vpustili statisíce migrantů do Evropské unie. Destabilizuje to také evropskou demokracii," řekl ve středu maďarský premiér Viktor Orbán ve vysílání veřejnoprávní televize M1.

Stanislav Kliment: Orbán - Máme chránit náš způsob života
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Uvedl také, že evropští představitelé nemají žádné zplnomocnění ke krokům, které v současnosti v souvislosti s vlnou migrace činí. V podobném duchu má dnes V. Orbán hovořit na sjezdu Evropské lidové strany.

Podle Orbána by Evropa měla chránit náš způsob života a jak řekl, v Maďarsku v této otázce existuje silná národní shoda. Naopak upozornil, že v mnoha evropských zemích se vystupování lídrů liší od vůle občanů, což může Evropu destabilizovat. Postoj Maďarska je prý jednoznačný, nekontrolovaný proud migrantů do Evropy je špatnou věcí. „Plot na hranicích jsme nevybudovali proto, aby migranty jinou trasou vozili do Rakouska a Německa. Chtěli bychom požádat sousedy, aby aby migranty otočili zpět. Správné by bylo, aby se nesnažili dostat je do Evropské unie, ale aby je vrátili zpět, tam, odkud přišli,“ pronesl Orbán. Je podle něho třeba vytvořit podmínky, aby migranti měli vytvořené podmínky pro život ve svém vlastním regionu.

Reakce na vystoupení Viktora Orbána, který je také šéfem strany Fidesz, na sjezdu evropských lidovců bude jistě zajímavá. Při nedávné účasti na sjezdu bavorské CSU byl přijat s mimořádnými sympatiemi a byl údajně hlavní hvězdou sjezdu. Podobné názory pronáší také slovenský premiér Robet Fico, proskribovaný evropskými socialisty. V Bruselu panuje obava z výsledku nedělních polských voleb, které by mohly posílit k migrační politice Bruselu skeptický blok o Varšavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…