Stanislav Kliment: Orbánův Fidesz má podporu více než poloviny Maďarů

10.12.2015 15:39

V Budapešti byl dnes zveřejněn průzkum agentury Median, podle kterého by vládnoucí stranu Fidesz ve volbách podpořila více než polovina rozhodnutých voličů. Je třeba připomenout, že vláda je téměř v polovině funkčního období a to bývá chvíle, kdy naopak podpora zpravidla klesá. Výsledek Viktora Orbána je tedy bezprecedentní.

Stanislav Kliment: Orbánův Fidesz má podporu více než poloviny Maďarů
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Druhou nejsilnější stranou v Maďarsku je ultrapravicové hnutí Jobbik, kterému by hlas odevzdal pětina všech maďarských voličů. Stejně jako v posledních reálných volbách by špatně dopadla levice – podporu Maďarské socialistické straně vyjádřilo pouhých sedm procent respondentů.

Trend jednoznačné podpory strany premiéra Orbána potvrzují i průzkumy dalších agentur. Trend je dn Orbánovou politikou v migrační krizi, ochranou maďarských politických a ekonomických zájmů i sociální zodpovědností jím vedené vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla