Stanislav Kliment: Tři čtvrtě milionu polských dětí má hlad

20.10.2014 12:59

Téměř tři čtvrtě milionu dětí má v Polsku hlad nebo nemá dostatečnou výživu. Tato fakta byla zveřejněna v souvislosti se Světovým dnem boje proti hladu Polským červeným křížem.

Stanislav Kliment: Tři čtvrtě milionu polských dětí má hlad
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Podle výzkumů Hlavního statistického úřadu, ze kterých vychází PČK, žije v rodinách, které mají problémy s uspokojením základních potřeb a vyžadujících sociální pomoc, více než 700 tisíc dětí.

Červený kříž připomíná, že důsledky špatné výživy nezmizí ani v případě pozdější správné životosprávy, děti zůstávají psychicky i fyzicky postiženy. Polská humanitární akce, která pomoc zajišťuje od roku 1998, také uvedla, že pro nedostatek prostředků není schopen zajistit podporu všech chudých a ani zajistit kontinuitu pomoci.

Liberální Polsko pod vládou Donalda Tuska bylo dlouho vydáváno za vzor zvládání hospodářství v době krize. Nikdo si nevšímal masové ekonomické emigrace. Pozornosti unikla i kniha pro děti vydaná v nákladu několika set tisíc výtisků „Jak žít v chudobě“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…