Stanislav Kliment: Za utečeneckou krizi může Německo

26.11.2015 14:50

Za utečeneckou krizi v Evropě je spoluodpovědné německé právo na azyl, uvedl v rozhovoru pro deník „Handelsblatt“ německý eurokomisař Günther Oettinger. „Německé právo na azyl působí na migranty jako magnet,“ říká.

Stanislav Kliment: Za utečeneckou krizi může Německo
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Z dlouhodobějšího pohledu je podle něho možné přistěhovalectví do Německa snížit pouze omezením stimulů. V té souvislosti je třeba, říká Oettinger, hovořit o potřebě změny německé ústavy a reformovat v ní zakotvené právo na azyl.

V opačném případě je jedinou alternativou miliardová pomoc pro utečenecké tábory v Turecku a jiných státech. Evropská unie se přitom podle německého eurokomisaře může na takovém financování podílet jen omezeně. „Rozpočet nedává velký prostor pro manévrování,“ říká. Günther Oettinger navrhuje lepší zajištění vnější hranice Evropské unie. Potřebných je pět tisíc a ne pět set pohračníků, říká v Handelsblattu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …