Stanislav Zapletal: Šiřte, přemýšlejte, nechť pravda vítězí

17.02.2019 9:37

Pane Pehe se stále diví. I na dnešním internetu.

Stanislav Zapletal: Šiřte, přemýšlejte, nechť pravda vítězí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pehe

Trvale, témuž a upřímně.

Ač je profesor.

Diví se upřímně, že se poměry ve společnosti nepochybně zlepšují, že dokonce klesá i zločinnost, že už člověk nedostává maily s početnými zoufalými výkřiky proti těm nahoře, že jsou markety někdy až přeplněné, že je u nás bezpečno, že..., že..., že.

A vůbec k těmto příznivým změnám není potřeba rad od pánů Peheů, ani nekonečných schůzí údajně demokratických leč neplodných partají, ani rad novinářů. Pan Pehe pokřikuje na nový svět z toho svého a ten nový se mu nelíbí.
Kdo zná myšlení pana Peheho může mít z jeho nespokojenosti upřímnou radost. Spolu s řadou příznivých změn jsou na okraj událostí jaksi samospádem odsouváni milovníci starých pořádků. Při tom rady pana Peheho nikdo nepotřebuje. Jaksi to jde docela dobře i bez něj.

Příčina nespokojenosti pana Peheho je v něm samém. Nepochopil, že internet přinesl občanům obrovskou možnost v přístupu k rozdílným informacím, na jejichž hodnocení občané rostou. A možná poprvé si uvědomují, jak byli svými bývalými elitami klamáni.

Jak byly tyto elity pokrytecké.

Žluté vesty přišly i s heslem "Nelžete nám!".

Na řeči se mnoho nedá. Žádají se skutky. A žádá se, aby každý, kdo vypadá jako společenský buditel měl za sebou výsledky svého konání. Ne však v partajním životě, ale v praxi.

Porovnejme pana Peheho a premiéra Babiše. Co vykonal pan Pehe a co vykonal premiér Babiš. Přesto si dovolí, a nejednou, pan Pehe do Babiše kopnout. Tak trochu jako vzdorovité děcko.

Panu Pehemu vadí i sjezd či konference ANO. Zcela jistě konferenci ANO pan Pehe nevadí. Pan Pehe má ovšem pravdu, že za stávajících poměrů v hnutí ANO by vlastně ani ta konference nemusela být. Pan Pehe toho ale opravdu mnoho neví. Neví, že pro vrcholového manažera je styk s lidmi jeho týmu, ať si je tým sebevětší. nenahraditelný. Kdyby byl pan Pehe úspěšným manžerem věděl by to. Politik starého typu stavěl na hlasech občanů, které se mu podařilo ošálit. Politický manažer nového typu musí stavět na lidech.

A tak se pan Pehe  jen dívá, jak karavana kráčí dál. Nu a občas se stává, jak tradice uvádí, že kolem té karavany se ozývá štěkot. O ten se občas zaslouží i pan Pehe.  A my potom víme, že zatím opět panu Pehemu - nedošlo...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty