Stanislav Zapletal: Střet zájmů jako pěkná ptákovina

24.04.2021 15:33 | Komentář

Nějdřív ho necháme ať se utáhá řešením pandemie, zatímco my se budeme povalovat a tvrdit, že co dělá, to dělá špatně a potom, až ji utlumí na něj vyrazíme se všech stran.

Stanislav Zapletal: Střet zájmů jako pěkná ptákovina
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Zesměšníme ho Vrběticemi, necháme ho, aby znovu navrhoval pana Koudelku na generála a pak na něj uhodíme verdiktem Evropské komise, podle něhož "jeho" Agrofert nemůže dostat dotace, protože by mu mohl Babiš jako předseda vlády nahrávat. Mohl! Mohl by! Mohl by!?

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

No ale! Ani jednou se neukázalo, že by si něco přihrál. Toho by si zajisté takový přísný kontrolní byrokrat jako je pan Kala všiml. Dokonce to zatím netvrdí ani ta EK. A kdo že podal na Babiše to udání, že by mohl Agrofertu přihrávat? No kdo jiný než Transparency International - jakýsi nikým nevolený pan Ondráčka (proč ho vyhodili?) a nerozlučný přítel pana Ondráčky Bartoš, který si v kritické době mohl nohy po Evropě uběhat. Zřejmě podle nařízení své světové "Kominterny". (Kdo ví, kdo jí šéfuje nechť zvedne ruku!) A když se toto vše stane, budou už naši hoši, co je známe vědět, co mají dělat: křičet, že by měla vláda požádat o vyslovení důvěry. A vyvolat předčasné volby v době pro Babiše nejméně výhodné. A konečně se dostat k moci a nastolit vládu podle pirátského gusta. Jak takové gusto může také vypadat uvádím na konci této glosy.

MOHL BY něco strašného spáchat! Není to náhodou hlavní heslo jiné ptákoviny - jménem Milion chvilek? Milion chvilek pro koho? Prý pro demokracii. Čerta starého! Letenská se sice zaplnila, nicméně nic jiného než to, jak by ten strašný Babiš a ta strašná Benešová mohli republice ublížit  se tam neozývalo. Vlastně se ani neztrácel čas, čím že ti dva mohou ohrozit demokracii. Hlavně šlo o to změnit výsledek - kupodivu demokratických voleb, jejichž demokratický průběh po jejich uskutečnění NIKDO nezpochybňoval. Ani dřív, ani později. A jak vidíme - Milion chvilek vybouchl tak, jak by to nikdo nečekal. Jako Vrbětice!

Zdá se, že tak zvaný "střet zájmů" byl vycucán z prstu Evropské komise jako politický prostředek na bohaté jedince, kteří by se dostali na vrcholová místa při řízení států a díky svému bohatství si dovolili dělat politiku tak trochu po svém. Už to, že se "střet zájmů" lepil tak dlouho cosi naznačuje. Osobně jsem přesvědčen, že kdyby se Babiš lísal k vedení Evropské komise a snažil se neměnit status quo, v němž je republika dodavatelem neuvěřitelných prostředků západním firmám, které drží kdysi naše největší podniky a banky, třeba i velikostí dividend (mluví se celkově o bilionu, tedy třem třetinám našeho státního rozpočtu ročně), kdyby nehrozil tím, že Dukovany může o nový reaktor obohatit Rusko (když pana Havlíčka podezřívám, že ho do první fáze výběru zařadil jen proto, aby vyvolal ostrou cenovou soutěž mezi uchazeči), kdyby nefandil rozvoji V4 jakožto státům, které chtějí mít poněkud větší vliv na svůj další život a hlavně - aby nevykřikoval, že musíme obchodovat s celým světem a nevázat se jen na státy EU - že by problém střetu zájmů možná ani vůbec nevznikl.

Ta razance je podezřelá. Vystrkuje zní hlavu obava, že by příští volby mohl opět vyhrát Babiš. Třeba těsně, ale vyhrát. A tak proto taková dělostřelba a místy i jakýsi řev. Proč? Výše jsem si to dovolil naznačit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…