Štěpán Křeček: Akcie společnosti Nokia prožily volný pád

25.10.2019 7:33

„Společnost Nokia naštvala investory, když její vedení rozhodlo, že nevyplatí dividendy za třetí a čtvrté čtvrtletí loňského roku. Nokia přitom přiznává, že je pro ni obtížné vyjít s penězi. Do budoucna však plánuje, že výplatu dividend obnoví,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Akcie společnosti Nokia prožily volný pád
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

Zatímco ještě ve středu se akcie společnosti Nokia obchodovaly na pražské burze za cenu 122 korun za kus, včera si je lidé mohli koupit za 96 korun za kus. Propad byl vyvolán oznámením výsledků hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku. Nokia ruší výplatu dividend a zhoršuje svůj výhled tržeb i zisků na rok 2020.

Nokia zaznamenala mohutný pád v ceně akcií i na zahraničních burzách, kde se píše o největším burzovním poklesu akcií Nokia od roku 1991 ve výši až 24 procent. Společnosti Nokia se nedaří zvyšovat výnosy z mobilních sítí 5G. Naopak náklady na rozvoj technologie 5G narůstají. Společnost má rovněž problémy se svou ziskovostí v Číně, kde musí čelit tvrdé konkurenci.

Nokia je finská společnost zabývající se infrastrukturou v oblasti sítí a internetového protokolu, softwarem a souvisejícími službami. Dříve se proslavila výrobou mobilních telefonů. V letech 1998 až 2011 byla dokonce největším výrobcem mobilních telefonů na světě. Společnost však nedokázala zachytit nástup chytrých telefonů a v roce 2014 divizi výroby mobilních telefonů prodala společnosti Microsoft Mobile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…