Štěpán Křeček: Výsledková sezóna běží na plný plyn

29.01.2019 13:40

Výsledková sezóna za 4. čtvrtletí loňského roku plní přední stránky investičních magazínů. Ke konci minulého týdne zatím reportovalo 22 procent amerických firem z indexu S&P 500. Z nich 71 procent předčilo očekávání ohledně výše zisků, což je ve shodě s pětiletým průměrem. Očekávání ohledně výše tržeb prozatím porazilo 59 procent firem, což je méně než pětiletý průměr.

Štěpán Křeček: Výsledková sezóna běží na plný plyn
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

U reportovaných společností rostou zisky v průměru meziročně o 10,9 procenta. Jde sice o znatelné zpomalení oproti předchozím kvartálům, pokud by se však i po zbytek výsledkové sezóny podařilo aktuální průměr udržet, 4. kvartál 2018 by se stal pátým kvartálem v řadě, kdy jsme svědky dvouciferného meziročního zvýšení zisků.

„Aktuální výsledková sezóna zatím akciovým trhům dodává podporu. Jsme sice svědky zpomalení růstu zisků amerických korporací, avšak pouze z předchozích nadprůměrných úrovní. Aktuálně forwardové P/E indexu S&P 500 ve výši 15,4 je pod svým pětiletým průměrem,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář.

Velkou vlnu výsledků přinese aktuální týden. V něm dle plánu bude reportovat své kvartální výsledky 123 společností z indexu S&P 500, což zároveň zahrnuje 13 firem z indexu Dow Jones Industrial Average.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

14:56 Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorc…