Svatopluk Otava: Bílou vránou mezi hejnem mainstreamového předvolebního bulváru je televize Barrandov

19.10.2017 8:30

Souběžně pak tento soukromý subjekt poslední dobou úspěšně plní i roli veřejnoprávního (a jediného!) média, dostupného všem občanům Republiky, tedy i těm, co nemají přístup k internetu. A to všechno nestranně, zdařile, vtipně.

Svatopluk Otava: Bílou vránou mezi hejnem mainstreamového předvolebního bulváru je televize Barrandov
Foto: TV Barrandov
Popisek: TV Barrandov

Díky řediteli Soukupovi mají diváci možnost poslechnout si nesestříhané a z kontextu nevytrhávané názory a výroky prezidenta Zemana, z vůle téhož muže pak lze i sledovat předvolební myšlenková klání politických lídrů za spontánní účasti příznivců všech táborů, pečlivě vyvažované moderátorem tak, aby se každému dostalo stejného prostoru i času a diváci mají možnost glosovat vysvětlující úsilí politiků.

A je to náramná zábava s přídechem kabaretu, který právě předvolebním debatám dodávají hojně představitelé zejména tzv. tradičních politických stran,  upřímně vyděšení z vývoje beztak cinknutých „výzkumů“ veřejného mínění, které jsou cynickými krejčíky z profesionálních agentur šity „tradičním,“ hochštaplerům, okoukaným úplatkářům, či prolhaným slibotechnám na míru. A slibovat umějí všichni (skoro…).

Tak třeba:

Jánicjámuzikant a předseda ODS Fiala se posledně zaskvěl až dvanáctibodovým (považte!) „programem“, kterak zlodějská ptákostrana vytvoří z naší rozkrádané republiky ráj na zemi daňovými úlevami, reformou vzdělání, „antibyrokratickou revolucí“ etc. etc…. Všude prý samá nová, mladá a pro dobro zanícená krev! Tak tedy – upřímně lze politovat voliče, kteří panu Fialovi uvěří např. tu antibyrokratickou revoluci a mladou krev, když se z kandidátek na všechny strany škeří zprofanovaná jména jako třeba Mareček Bendů, zhola nezničitelné politické děťátko sněmující za naše peníze už od dob, kdy mu ještě neoschnul inkoust na řidičáku.

Jájduskaždým aneb „křesťan“ z politické „ziskovky“ Katolické církve zvané dnes KDU-ČSL Bartošek. Čísly nebo argumenty se nezdržujíc „debatoval“ stylem – plivnu až tam, kam doplivnu. Však jeho nejvyššímu božstvu, kterým je pro každého představitele této prastaré politické prostitutky Zlaté Tele, se to jistě bude líbit. Jen dále ožebračovat a olupovat národ, jehož jazykem dosud hovoří (pilujíc si jistě zamilovanou němčinu), krást vždy a podvádět všude, když nám to Češi dovolí – pravý program „křesťanů“. Dvakrát lze upřímně politovat voliče, věřící v Boha, kteří těmto vhrdlolhářům dají svůj hlas.

Eurotibeťan Kalousek, vrchní ochránce „hodnot“ a politický turista, jenž neochvějně přihrával miliónové majetky a odpouštěl daně Jeho Nenažranosti Schwarzenbergovi, dusil české podnikání, vymyslel a zavedl fígl s korunovými dluhopisy, se také dal dobře vidět. Bystrý (i když občas ožralý) demagog slibuje národu euroráj přesně dle direktiv Bruselu, zřejmě u vidiny budoucího koloniálního místodržícího. A přijměme honem euro jako platidlo, aby nám o nějaký ten pátek déle vydrželo a Češi by tak měli usnadněný vstup do tvrdého jádra hrobu státní suverenity – Grossduetscheeuroreichu. No co, dáte hlas Kalouskovi?

Plechováhuba, lídr vykladačů práva, zákonů, Ústavy a vůbec všeho Zaorálek. Těkavý pohled současného ministra bystrou posunčinou i nepřeslechnutelným hlasem nejenže sliboval vše, co jde slíbit, ale současně i napříč „tradičním“ spektrem zval všechny ke spolupráci pro blaho nás všech. Zde se nemusí číst vůbec mezi řádky, protože nejšpinavější koalice všech proti Babišovi se po volbách jistě bude snažit uchopit moc za každou cenu, ano i za tu, že do holportu tentokrát přizvou třeba jen tiše i komunisty.

Vzhledem k tomu, že o minulých volbách na parlamentní půdě ohnivě pořvával, jak sociální demokraté ve vládě zatočí s megatunelem tzv. Církevních restitucí, vzhledem k připravovanému dalšímu megatunelu s nevinným názvem lithium, kteří zoufalci chtějí přesto dát svůj hlas ČSSD? A má smysl je pak litovat, nebo by měli správně držet pár facek?

Anirybaanirak, pan poslanec Dolejš za KSČM vypadá seriózně, hovoří poklidně a rozumně, dalo by se mu téměř věřit, kdyby ovšem ti dnešní komunisté pod triumvirátem Filip, Dolejš Kováčik nebyli spíše jen takovou nostalgickou vzpomínkou na programové cosi, co už bylo. A tak lze promluvit o bezplatném, solidním vzdělání, zdravotnictví, vědě atd… Jenže na rudých principálech je vidět spokojenost s více než pětadvacelitém hnípání v poslaneckých seslích v opozici za naše peníze, z paní Konečné se stala dle očekávání v Bruselu eurokomunistka s velikými očekáváními a budoucností, ostatně sojuz jako sojuz, ne? A pana Skálu si raději od vedení budou držet dál nebo mu půjdou po krku pěkně soudružsky, jako nedávno po panu Ransdorfovi. Tak nevím soudruzi voliči…, co to zkusit hodit jinému?

Chytrýjoint Bartoš je mladý člověk, debatil ohnivě, zasvěceně a na jakékoli téma. Vše ví, neboť je už dnes digitální a náš národ pod jeho vládou taky bude. Fajn, že dostal tolik prostoru, aby bylo vidět, že chce Čechy užuž mít v té rodině západních kolonizátorů, při čemž mu ne a ne dojít, že jako rodák z ostzóne nebude pro Germána, Franka či Latina nikdy partnerem. Jmenovaným totiž s mateřským mlékem vtloukají do hlavy tezi o vlastní nadřazenosti nad jinými, o autorech „civilizace“. Slovanem Bartošem budou vždy jen pohrdat, ale řeknou mu to až potom. No, potom, někdy… A s korupcí budou Piráti vehementně bojovat. Taky – zkuste si vzít úplatek s čipem v zadku. Opravdu chceme Piráty, když pirátskou dobu už dávno máme?

Anomakám dalo by se říct o paní Šlechtové a Hnutí ANO v ní má potenciál pracovité, nebojácné političky, která se nedá zastrašit a je schopna podřídít svou práci ideálu. Jak se zdá, jejím ideálem je práce, je vždy připravená, necucá si čísla z prstu a nesnižuje se k podpásovým, planým invektivám. Jestliže ANO vyhraje volby, jak dí předpovědi, bude tato dáma jistě makat dál, místní rozvoj se bude kultivovat, rozpočet s takovými tahouny by se dal dlouhodobě stabilizovat. Školství a zdravotnictví jsou prý i prioritami Babišova hnutí. Hlasů pro ANO bude zřejmě dost, ale co s těmi jejich kolaborantskými Stropnickými, Zlatušky a podobnými válečnými štváči na straně Největšího bandity? Opravdu to těm údajným 30% odhodlaných nevadí?

Přímýtank, šéf SPD Okamura se s nikým nemaže. Nejenže kritizuje vášnivě naši politickou stoku, ale také má vždy po ruce recept, jak z těch bažin ven. Majetková přiznání a odpovědnost politiků? Dobré. Přímá demokracie a referendum s předepsaným počtem petentů? Dobré. Exekutoři jako státní zaměstnanci a možnost oddlužení nemravně exekvovaných? Dokonce výborné. Zastavení islámských a osmanských nájezdníků a postavení této nenávistné ideologie mimo zákon? Vynikající!

A má vůbec v programu něco, s čím by se dalo zásadně nesouhlasit? Stalo se snad, že by někdy nedržel slovo? Ví někdo něčem? Asi by bylo dobře, kdyby těch „aňáckých“ 30% nakonec dostala nějaká jiná strana. A proč ne zrovna SPD? A kdyby o volbách pršelo, vezměme si všichni deštníky, ať mají pak redaktoři jako Vostal, Tvarůžková, Witovská či celá squadra sedmilhářů z Ukradené televize o důvod více naříkat, že euroobčánkům najisto prohrál Putin volby zákeřným slejvákem.

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…