Svatopluk Otava: Dobrá zpráva pro prezidenta i stát

30.03.2016 16:31

Krejčíkovská zakázka ohledně průzkumu veřejného mínění musí zadavatele a plátce zastihnout v těžkém šoku. Prostřednictvím agentury CVVM na zakázku AV se ukazuje (prý?!), že prezidentu Zemanovi věří více než 60% obyvatelstva, vládě i senátu či Poslanecké sněmovně jako celku pak mezi 30% -40%. Tak to je docela dobrá zpráva. Nehledě na fakt, že agentury zabývající se tímto kšeftem musely přiznat rostoucí prezidentovy preference, „nejstrašnější“ jsou čísla devalvující politické ambice „tradičních“.

Svatopluk Otava: Dobrá zpráva pro prezidenta i stát
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Smutná“, i tak cinknutá procenta

Vzhledem k reálným rozdílům agenturních podnikatelů v žoldu politických subjektů tak, jak se projevily vzápětí po jakýchkoli volbách, obyčejný sedlák snadno dovodí, že jde o sofistikované a zákonem posvěcené oblbování. Reálně pak vyplyne, že prezidentu Zemanovi nejspíše věří něco mezi 85% - 90% obyvatelstva a ejhle!..., pan prezident i bez účasti slavného tankového praporu, který ilustruje maximální kapacity dnešní České armády, má srovnatelnou popularitu, jako prezident Putin.

Naopak žvanírna zvaná Sněmovna se bude potácet ve zbývajících procentech, tedy 5 – 15, podle toho, kolika „kavárníkům“ se zrovna daří opít náhodné hosty chutným, dobře placeným bourbonem. Ukradená televize však i tato cinknutá „data“ prezentuje se zřejmou nevolí. Tak dává prostor ubohým vládním čiperům, aby se na posledním úspěchu prezidenta Zemana v podobě třídenní návštěvy prezidenta nejsilnější ekonomiky světa co nejvíce přiživili, sami sebe co nejvíce zveličili, zviditelnili a „ozásluhovali“. Palba na Hrad je pochopitelně nezbytnou součástí takto darovaného prostoru.

Na barikády!

Hoši a holky, co už nejsou „u toho“ pak zcela šílí, „hodnotové“ plačky typu tet Langšádlové či Němcové nastavují své odstrašující hrudi na neexistující barikádě obrany kleptokracie, permanentně sťatý narcis Kalousek se „odvážně“, (pravda pod bedlivým dohledem kamer Ukradené televize), téměř pouští do fyzického kontaktu s policisty vyslanými (zbytečně) k ochraně Pražského hradu. „Masu“ protestujících totiž dozorové orgány mohly klidně k obveselení pánů Zemana a Si Ťin-pchinga klidně pustit. Čínský prezident je vzdělaným mužem, Krtečka má očividně rád a dá se předpokládat, že Kalouskův „početný“ doprovod by vnímal jako nějaké improvizované vystoupení nadšených Pražanů, horlících seznámit hlavu ČLR s nějakou švejkovskou epizodou Jaroslava Haška.

Na dalších procentech úspěšného odchodu do neslavné pětadvacetileté epizody bídy Českého národa pracují pilně i další inkluzivisté topácké party jako pánové Ženíšek či Polčák. První se zřejmý zděšením zaregistroval (už to je úspěch), že jeho protizemanovské a bruselofilní výlevy lze snad i trestně stíhat a dovolává se blíže neidentifikovatelné ochrany, poněvadž je prý zastrašován, druhý zase pod dojmem všeobecně známé bezpečnosti na bruselských ulicích seznamuje veřejně občany, že prostě přestane chodit do práce. Upřímně – byla by to snad pro náš stát nějaká škoda?

....a definitivně ukradená televize

Obveselujícím způsobem pak působí „analytici“, „experti“ či „volení zástupci“, které si v tak frustrující době zve do svých pořadů Ukradená televize. Tak třeba host INTERVIEW ČT 24, jehož opečovávala s láskou paní Witovská – pan Kolář - se rozhodně překonával. Ve své protičínské a protizemanovské rétorice se tak zapálil, že i vstřícná moderátorka nadšeně zírala. Prý státní návštěva ano, ale podlézavost ne, prý obchod – to jo - , ale kontrolovatelný tak, jak to mají v Americe, ba i na Rusa se dostalo. Co na tom, že se do všeho pan Kolář beznadějně zaplantal a sám své bláboly několikrát popřel.

Všemocná ruka trhu je sice ta nejliberálnější teze podpírající „hodnoty“ a „demokracii“, ale pozor! Pokud snad Číňané hodlají koupit cosi, co jim do budoucna má přinést dlouhodobý zisk, potom prrrr! Jako v Americe. Tam desetileté házení klacků pod nohy čínským investorům v energetice nakonec nestačilo, Čína splnila kritéria zdánlivě nesplnitelná, takže Americký kongres, ta Mekka „volné ruky trhu“ nakonec odhlasoval, že petrochemie se zkrátka prodávat zájemci nebude. Tak se na to má jít!

Bylo veselo o Velikonocích v našich zeměpisných šířkách. Pobyt Čínského prezidenta způsobil bezkonkurenční odhození demokratických mimiker „stoupenců hodnot“, jakož i upřímné veselí z předvedené koaličně–opoziční klauniády. Díky mu za to a prezidentu Zemanovi též.

P.S.

Na pana Dientsbiera se sice v těchto řádcích nedostalo, ale jelikož má prý plné ruce práce s vyplňováním přihlášky do TOP-09 (když máme to dvojí občanství, tak proč ne i dvojí členství…?), tak příště…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…