Svatopluk Otava: Drzost havloidů z FAMU je nebetyčná

14.04.2016 8:00 | Zprávy

V zákoně O státních symbolech se mimo jiné praví, že úmyslné poškození vlajky jakéhokoli státu může vést (a také již vedlo) k regulérnímu vyhlášení války zneuctěnou mocností vůči zemi, kde ke zneuctění došlo. Tolik jen na okraj k pitomečkům, kteří „kreativně“ poškodili čínské vlajky na trati, po které se projela kolona vozidel s hlavou ČLR – prezidentem Si Ťin-pchingem. A nyní pár slov pro obdobné intelektuální veličiny dlící jako studenti a učitelé na FAMU.

Svatopluk Otava: Drzost havloidů z FAMU je nebetyčná
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká a čínská vlajka v ulicích Prahy před státní návštěvou prezidenta Čínské lidové republiky

Jak se asi řekne tibetsky děkan? Láma?

Filmová fakulta AMU je veřejnou, nikoli soukromou institucí. Sídlo má v domě, který je dosud státním majetkem, vyučující jsou placeni ze státního rozpočtu, tzv. vnitřní grant fakulty umožňující filmařskou i jinou praxi je rovněž hrazen z peněz nás, daňových poplatníků. Náš stát, proti jehož současnému vedení můžeme jako občané mít nejrůznější nesouhlasné názory, má diplomatické styky s ČLR, uznává územní integritu této velmoci a díky množství politických úsilí docílil toho, že prezident tohoto státu navštívil náš stát.

Křepčení politických imbecilů s duhovou fanglí nikým neuznaného (ne)státu Tibet se možná dá pochopit u vyfetovaných či alkoholem obluzených jelit z posledních cenových skupin. I zde však platí – pochopit, nikoli omluvit. Ale vůbec takový incident za probíhající státní návštěvy nelze pochopit ani omluvit u ožralých politických narcisů typu pana Kalouska, jenž se s ukořistěnou třepetalkou sápal proti policejním zábranám a rovněž nelze takové konání tolerovat u veřejné školy placené z daní v této republice.

Shrnuto a podtrženo – jak pitomečkové z ulic, tak pan poslanec Kalousek a vyvěšovači tibetských pentlí z oken veřejné školy měli skončit v cele a měla jim být všem udělena minimálně hodně tučná pokuta.

Král (policejní prezident) není nahý. Nosí tibetské trenýrky

A hleďme – nikoli znectívači státní návštěvy jsou popotahováni, ale trestána je dvojice policistů, kteří v souladu se zákonem zkusili tibetskému šněrování české veřejné školy zabránit. Namísto toho, aby se jak policejní prezident, tak i ministr vnitra policistů zastali, srazili (pokolikáté už?) před havlofašouny „kufry“ a jali se kázeňsky trestat.

Se „správnými“ vlajkoslávami přitom v České republice není vůbec problém. Fašistické ukrajinské fangle povlávají na nejrůznějších místech při jakémkoli sletu „rudých karet“, rudočerný banderovský hadr se pleskal i při „demonstraci“ na Václavském náměstí. Rovněž „státní vlajka“ narkostátu Kosovo si pohodlně plihne ze stožáru zločinecké „ambasády“ jíž Prahu oblažila Jeho Nejasnost Schwarzenberg. Nikomu to nevadí. A jestliže to přece jen snad někomu vadí, jde do zajista o kryptoputinovského agenta, nedejbože snad i o přestrojeného Putina osobně.

Ani v zemi, filmovému škváru zaslíbené, nedokáží to, co my

Možná to našim žurnalistickým „elitám“ uniklo, ale nebyla zaznamenána žádná protibetská aktivita třeba na partnerských školách FAMU, jako jsou New York University, Emmerson Colege, CalArts university of Miami či American university po dobu pobytu prezidenta Si Ťin-pchinga v USA. V Americe to sice politickým blbečkům všech rozměrů obvykle docela svědčí, přesto však po vyloženě kolosální pitomině raději nesáhli. Asi by se z nich totiž rychle stali nebožtíci. Kolébka „demokracie“ má totiž neobyčejně lehkou ruku na spoušti , u policajtů najmě.

Jednomu je z toho všeho jednak smutno, jednak na blití a to se ještě raději musí vyhnout komentářům na veřejné hanobení jediného nekradoucího a neohebného politika v této zemi – prezidenta Zemana. (Ne, že by snad byl opravdu jediným nekradoucím a neohebným, ale je jediným, do kterého je povolena palba ze všech pozic, jak „vkusně“ předvedla kollerovsko-dusilovská squadra popuřvánků v naději, že jim ze stolů těch opravdu prachatých spadne nějaká ta nedohryzaná kůstka.)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: 457 milionů za beztrestně způsobené škody

15:22 Zdeněk Jemelík: 457 milionů za beztrestně způsobené škody

Podle článku Evy Pasekové, který uveřejnil dne 10. června 2024 server Česká justice došlo v r. 202…