Svatopluk Otava: Festival vzteku a bezmoci, aneb kolaboranti všech „tradičních stran“ spojte se!

01.07.2016 9:16

Parlamentní sněmování na téma Brexit dalo včera řádně nahlédnout do korytářských duší reprezentantů „tradičních“ stran.

Svatopluk Otava: Festival vzteku a bezmoci, aneb kolaboranti všech „tradičních stran“ spojte se!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny

Bída naší politické scény (nemnohým výjimkám čest!) se prezentovala před národem. To udělala Ukradená televize poměrně rozumný počin, že přímo přenášela zděšení partajních hochštaplerů z politického vývoje v Evropě. Ovšem, že jen kouzlem nechtěného.

Angličané se zachránili? Tak to my teda rozhodně nechceme…!

Dva řečníci celé akci dominovali. Jak Bohuslav Sobotka (ČSSD), tak Petr Fiala (ODS) v obsáhlých expozé dokázali zvítězit v nevyhlášeném Mistrovství světa prázdných tlachů s nulovým obsahem. Je tedy logické, že kabaretní „opozičník“ Fiala dával v nejpustších, bezobsažných klišé za pravdu merkelovic místodržícímu Sobotkovi. V ohnutých páteřích směrem k Berlínu je však očekávaně překonával předseda Parlamentu Hamáček.

Více a pevněji se přimknout k německému dubisku…., zůstali bychom sami…, sami nic nezmůžeme…!, v takovém duchu lamentil a též hrozil soudruh Hamáček, parlamentní živočich bez znalostí, protože bez inteligence, bez názoru, protože bez páteře. I rozhodli se bolševici bruselského vyznání k vytvoření „názorové platformy“, jíž prý zaváže Poslanecká sněmovna vládu k jednání na bratislavském podzimním potlachu pohrobků EU.

Bude se prý „reformovat“, ovšem se starou squadrou provařených politických postaviček, bude se  údajně „otevírat“ a nově „stanovovat“ právní rámec Čtvrté říše revizemi maastrichtských a lisabonských paragrafů. Jen to „B“ nikdo z kolaborantů veřejně nesdělil. Že totiž všechny „inovace“ budou směřovány k větší podřízenosti ČR a východoevropských zemí bruselskému diktátu západoevropských nadlidí.

Za všechno můžou Slované. Ti unijní. A za všechno ostatní Rusové

Neboť jen my, Češi, Slováci a Poláci jsme vinni tím, že nás kolébka demokracie Británie nechala na holičkách a z amerického koloniálního Expresu, EU, včas vystoupila. Žádná islámská invaze, žádné islámské atentáty, vraždy, sexuální zločiny! Takto lhal premiér Sobotka bez uzardění, až se mu od slabomyslným tikem postižených úst prášilo. Oprávněnou poznámku komunistického poslance Leo Luzara, že před britským referendem nebyly nijak zaznamenatelné výhrady britské veřejnosti proti Východoevropanům, ponechal holohlavý demagog bez odpovědi.

Stejně jako výhrady nemnohých poslanců Úsvitu a žádosti na explicitní pojmenování českého postoje vzhledem k šéfování vrchního dohlížitele a pomstychtivého vyhrožovatele EU Junckera. Ani Marek Černoch (Úsvit) ani Radim Fiala (rovněž Úsvit) se na opakované dotazy od Sobotky žádného stanoviska nedočkali.

Ale již zmiňovaná „názorová platforma“ pro eurofilní tryznu v Bratislavě se náramně ujala. Ponese se v duchu: S Němcem, Turkem, čertem, ďáblem, s Vatikánem i Mekkou, prostě s kýmkoli proti zlořečenému Rusku. Takto bude pojímáno „nové pojetí“ a „přibližování občanům“ nové, „akčnější“ a „demokratičtější“ Evropské Unie.

Šmejdy nevolit!

To se ví, že k takovéto „platformě“ se hbitě přihlásil i jinak „ideově vyhraněný“ opozičník a výprodejců české suverenity král, „věřící“ soudruh Miroslav Kalousek (TOP-09). „I my chceme svůj podíl práce na tomto projektu“, sdělil bývalý chemik a současný destilátů milovník veřejnosti jasně.

V životě obvykle platívá, že není podstatné, kdo co říká, ale co kdo říká. Jinými slovy – důraz na myšlenku je podstatný. V politickém životě profesionálních kariéristů to ale neplatí. Lidem, co se už víc než čtvrtstoletí živí oblbováním veřejnosti ve jménu ideí, zatímco ožírají trosky jimi rozbitého Československa, se věřit nedá.

Proto,  při jakýchkoli volbách nesmí svéprávný občan věřit zaorálkům, sobotkům schwarzenbergům, němcovým, langšádlovým, gabalům, teličkům, bělobrádkům, ale ani filipům či dolejšům. A kdo pro ně při jejich obvyklých slibovacích, předvolebních tirádách nakonec hodí hlas, je vskutku ten nejtupější havloid a zániku svého národa aktivní přispěvatel a hrobník.

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…