Svatopluk Otava: I bývalý policajt je přece nadčlověk!

27.08.2016 16:00

Tak už to prostě u nás je. Kdo chce žít v permanentní beztrestnosti, ať se dá k „vnitrákům“. Ani socialistickým předlistopadovým esenbákům se nikdy nezdálo o všeobjímající, zákonem nepsané imunitě, jíž požívají ti dnešní, „reorganizovaní“ a nepostižitelní Chovancovi pistolníci.

Svatopluk Otava: I bývalý policajt je přece nadčlověk!
Foto: PL.cz
Popisek: Policejní těžkooděnci

A nemusíte pro ně pracovat ani celý život. Stačí nějaký ten roček, dva, stačí navázat užitečná přátelství, kontakty, stačí pobratřit se s vykladači „práva“ z justice a máte vystaráno. Můžete pak jezdit po Praze jako džihádista po dunách, můžete točit kolečkem takříkajíc ožralí „ na maděru“, nic se vám nestane.

Že vás občas zastaví nějaký ten exkolega, co vás v civilu nepoznal? No a co? Nějaká ta podmínečka…, odvoláme se..! A můžeme dále vesele chlastat, fetovat, drandit ulicemi a pokoušet se zmrzačit či zabít nějakého toho primitiva, jenž si svou kariéru odbývá jinde, než v Chovancově partě nadlidí. Nic se přece nemůže stát.

Normální smrtelník by už dávno „bručel“ až dočerna, kdyby za sebou měl eskapády bývalého „lektora“ policejní akademie Kadlece, který se v kratičkém časovém horizontu zcela ztřískaný pravidelně a dnes už bez řidičáku prohání po Praze. Za první delikt, kdy boural opilý dostal sice podmínku, ale, jak bylo naznačeno výše, odvolal se. Rozsudek, z nějž mu prakticky nic nehrozilo, tak stále není pravomocný.

Pak se mu i se zákazem řízení podařilo zdemolovat  ve vražedném rauši rovnou 29 aut, vzteklé pojišťovny vyčíslují až několikamiliónové škody, leč pan Kadlec je stále v pohodě. Vždyť byl přece „vnitrákem“ a má plno kámošů…Tak se tedy sebevědomě včera znovu „sťal“ a na jeho pirátství tentokrát doplatily automobily „jen“ dva. Dýchat odmítl, stejně jako lékařské ošetření s možností odběru krve.

O tom, že jeho automobilní pohyb na svobodě naplňuje zřejmě všechny rysy trestného činu veřejného ohrožení, soudný člověk asi nezapochybuje. Jestlipak vyšetřovací orgány v případě, jenž se týká jejich klanového bratra slyšely též o místy blahodárném institutu vazby?

Dokonce i kmotr Janoušek opomněl posichrovat si svou profesní kariéru kmotra aspoň krátkodobým působením ve vnitráckém klubu nadlidí. Vymstilo se mu to. Za jednu banální opileckou bouračku a pokus o vraždu dostal pár let „na ostro“. Pravda, s mnoha „opušťáky“, těžko představitelným luxusem, ale přece jen – „sedí“. I když jen tak nějak „na oko“….

Tak schválně – až pan Kadlec konečně někoho zabije – dostane „podmínku“? Co myslíte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …