Svatopluk Otava: „Intelektuální“ perlení profesionálního rusofóba Aschenbrennera

11.08.2016 10:56

Pan Lumír Aschenbrenner je zakládajícím členem ODS. A jako každý správný stoupenec té nejčistější pravice nemohl proto chybět při zavádění nejdivočejšího banksterismu v Československu jako člen privatizační komise v Plzni, rozvíjel své schopnosti též na pozici referenta Fondu národního majetku (už pouze ČR), pobýval s gustem v nejrůznějších trafikách členů dozorčích rad tu i onde.

Svatopluk Otava: „Intelektuální“ perlení profesionálního rusofóba Aschenbrennera
Foto: Archiv L. Aschenbrennera
Popisek: Lumír Aschenbrenner

Ve skříni i pod postelí, všude a za vším hledej Rusa…

A protože v republice je již vše rozkradeno a vyprodáno, modří trafikanti museli najít nějakou politickou linii, která by jakž takž obstála aspoň v očích jednodušších občanů a odvedla pozornost veřejnosti od tristního stavu, do nějž aktivně republiku dovedli v době, kdy byli „u lizu“. Našli ji. Nová ódeesácká koncepce politického přežívání má pracovní název Za vším hledej (a najdi) Rusa.

Vedle slovutnějších rusobijců Černochové či Fialy se ani senátor Aschenbrenner nehodlá ztratit. A jelikož nedávno proběhlo fotbalové Euro, probíhá Olympiáda a politizace sportu je na násobně vyšší úrovni než v dobách studené války, pospíšil si i pan senátor se svým naléhavým sportovně-politickým apelem na stránkách rusofóbních spisků vydávaných pod titulem Reflex. Dobrá volba. I kmenová vyfetovaná hlava pana Doležala, jenž „uctil“ výročí osvobození Prahy vlastnoručně vytvořenou prezentací holé zadnice (patrně aktuální stav mysli) přímo na Olšanských hřbitovech, může „intelektuální“ rozlet panu Aschenbrennerovi jen tiše závidět.

Naši jsou naši. Ale ti jejich…!!!

V úvodu svého zamyšlení Lumírek zahořekoval, že ruští chuligáni přece „řádili jako smyslů zbavení“ na letošním Euru, ačkoli jich bylo jen pár stovek, čímž fakticky utrpěly fasády stejně pitomých chuligánů anglických, jimž se ani v počtu několika tisíc nepodařilo východním barbarům napráskat a dodnes si možná ovlažují zadnice ve škopících s vlažnou vodou. A to je prý jeden z důvodů, proč by se mělo pořadatelství Eura 2018 v Moskvě a Petrohradu Rusku odebrat. Ani zmínka o tom, že by se snad podobné podniky neměly pořádat v zemích jako Anglie či Chorvatsko, jejichž fanoušci se pravidelně chovají jako zvířata. Inu – ale to jsou přece naši bastardi, myslí si patrně pan senátor v intencích amerického politického rozlišování…

V Rusku prý totiž dávno nejde o sport ale o „zhůvěřilost“, protože každý ví, jak tam „putinismus utiskuje a potlačuje opozici, sexuální menšiny“ a „v režii státu je korupce i doping, podobně jako v Číně“. Těžko říci, co přimělo bádavou mysl Ing. Aschenbrennera k vyhledávání souvislostí mezi opozicí a sportem, či homosexualismem a sportem, ale o propojení státní moci s korupcí má jako modrý, politický matador jistě bohaté zkušenosti. Ovšem lze s úspěchem pochybovat o tom, že jsou to zkušenosti z Ruska nebo Číny.

A vůbec – kdepak byl pan senátor, radní a starosta se svými naléhavými výzvami, aby v rámci svých „znalostí“ bojoval o to, když by se tedy logicky mohlo zamezit pořadatelství Olympiády v Pekingu? Nebo snad čínské státní dozorování nad dopingem a korupcí je jiné, přijatelnější povahy pro oddané strážce hodnot Aschenbrennerova kalibru, než to ruské? Patrně. Už zmíněná politická linie ODS se totiž Čínou prozatím nezabývá.

A pan senátor perlil a perlil…

Avšak nejlepší nakonec. Pan senátor investigativně uvedl, že tisíce ruských fotbalových fandů jsou rovněž členy organizovaného zločinu. No, blíže to sice nerozvedl, kteří členové jsou zároveň organizovaní zločinci těch či oněch „známých“, „organizovaných“ uskupení, ale je to prý všeobecně známo. S hanbou je třeba přiznat, že příkladně autor těchto řádků není obeznámen o „všeobecně známých skutečnostech“ tak, jako pan Aschenbrenner.

A to úplně nejlepší na úplný konec. V souvislosti s výpraskem, jenž uštědřili napadení ruští fandové těm útočícím anglickým ve Francii, dovozuje sportovní expert Lumír s neúprosnou logikou, že pořadatelství Eura 2018 musí být Rusku odebráno. A chce to přesnou  citaci. Prý: „Neexistuje jediný důkaz, že se krvavé, bojové scény neobjeví v ještě větší míře při šampionátu v Moskvě a Petrohradu.“ Čtete správně. Panu inženýrovi schází důkaz o čemsi, co se ještě nestalo. Tak nevím, nevím, jakého oboru inženýrát si pan Aschenbrenner vlastně v mládí vydobyl. Ačkoli – na Plzeňsku jsou přece k mání i zajímavé doktoráty a každý Západočech přece ví, že Československo osvobodili Američané, kdežto Polsko a část Německa dobyli Rusové… Tož jakýpak evropský fotbal v Rusku!?

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…