Svatopluk Otava: "Korektní" slepota při ME ve Francii aneb Za vším hledej Putina

15.06.2016 10:12

Ono to „bohužel“ nejde před zraky fotbalového světa všechno zamést pod koberec. Mainstreamoví novináři všech druhů se potí i – všude se potí. Jak to tak narychlo spíchnout, aby bylo konzumentům „jasno“, že za rvačky fotbalových chuligánů, demonstrace statisíců francouzských odborářů a vraždy islámských fanatiků může v podstatě Rusko?

Svatopluk Otava: "Korektní" slepota při ME ve Francii aneb Za vším hledej Putina
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

V SOČI BYLA NUDA. TAK TO FOTBALOVÉ MS V MOSKVĚ RADĚJI ZRUŠME…

Už jen pouhá představa žní, které by měli západní novináři v případě, že sociální nepokoje takových rozměrů, jaké jsou zaznamenávány dnes ve Francii, by se odehrály během Olympiády v ruském Soči, musí těmto žurnalistickým žoldákům vhánět slzy do očí. Jenže ruský podnik se odehrál bez incidentů, nepočítáme-li ochotnické představení Řvoucích štěrbinek za účasti jediného dostupného publika – hrstky novinářů.

Kdežto dnešní Francie? Co se stalo? A jak je to sakra možné, že právě teď, když má celý svět vidět dokonale naplánovaný šampionát? Nemůže to přece být samo sebou, v tom musí mít někdo prsty… No jistě…, bude to Putin.

SYSTÉM DVOU METRŮ BUDE NAPŘÍŠTĚ I VE SPORTU „EVROPSKÁ HODNOTA“

Angličtí rowdies už jsou po desetiletí uvyklí, že jejich opilecké řádění, napadání občanů hostitelských zemí či slušnějších fandů jiného než ostrovního fotbalu, se odehrává za „korektní“ asistence policie, prakticky bez jakýchkoli postihů, či fyzické úhony. Čtyřdení záchvat ostrovního patriotismu v podobě vytlučených výloh, zlikvidovaných restaurací nebo poničených automobilů byl do jsité míry médii zaznamenáván blahovolně, jako nějaký malinko „přepísknutý“, „sportovní“ kolorit.

Jakmile se ovšem početně silnějším chuligánům z „kolébky demokracie“ podařilo vyprovokovat střetnutí s ruskými fandy, události nabraly nečekaný vývoj. „Barbarští“ Rusové si nenechali uštědřit výprask, ale zcela „nekorektně“ zmalovali zadky Anglánů tak, že ještě dnes se mnoha z nich obtížně vysedává při obvyklém alkoholovém dopingu. Trest přišel mezinárodně eurohodnotově, bleskově. Ruská reprezentace je podmíněně vyloučena z ME.

I zaujatému pozorovateli je přitom jasné, že byl-li by stejný metr použit na obě strany, mezinárodní fotbalové šampionáty by byly ochuzeny o účast anglických fanoušků už dobrých padesát let. Stejnou dobu by pak Ostrovanům byla zakázána účast fotbalových klubů či reprezentací na jakýchkoli fotbalových počinech. Jenže – to přece nejde. Vždyť i ten nejposlednější britský opilec, momentálně opouštějící EU, je tak či tak stoupencem euroatlanických „hodnot“ a „způsobu života“.

HOUBY DEMONSTRACE. PROVOKACE „LEPEŇÁKŮ“ A „PUTINOVCŮ“

Demonstrace francouzských odborářů rovněž přicházejí tak nějak nevhod. Důvod masově projevované naštvanosti – legislativní úpravy zákoníku práce za účelem snadnějšího vyhazování ze zaměstnání – se v médiích moc nezmiňuje, stotisícové nepokoje v desítkách francouzských měst se zkreslují a bagatelizují tak, jak to dobře známe u nás.

Jelikož francouzský prezident Hollande je ale socialistou, podobně jako český premiér Sobotka, těžko lze nasadit protestujícím dělníkům a technikům ultralevičáckou psí hlavu indoktrinovanou nějakým tím marxismem-leninismem. Ale protože se k jejich legitimním požadavkům, příznivě staví nacionální (nikoli nacionalistická) Národní fronta, nějaký krůček (Co krůček - ! „Prokazatelné“ spojení!!!) k ruskému prezidentovi se určitě vyprefabrikuje.

KDO SEJE VÍTR, SKLÍZÍ „UMÍRNĚNOST“…

Teď je nutno ještě „korektně“ okomentovat (už vlastně permanentní) vyvražďování původních Francouzů ze strany islámských fanatiků, co přece nemají s Islámem nic společného. A znovu to graduje právě při probíhajícím ME nehorázně přeplácených pronásledovatelů kulatého nesmyslu, nemající se sportem už příliš mnoho společného, ale vhodně předhazovaného lidem jako obdoba římských chlebů a her.

Naprosto lze vyloučit, že severoafričtí třígenerační frustráti reagují masochisticky na skutečnost, že jejich bílí koloniální páni si je navozili do Francie coby gastarbereitry, lidi druhé kategorie vhodné k podřadným pracÍm a navzdory oficiálním proklamacím nikdy nepřijaté (protože nepřijatelné) postkoloniálně smýšlejícími spoluobčany. Ne, tak tomu není.

Pravda spíše bude, že „umírnění“ vyznavači Proroka jsou nabroušení proto, že jejich rodící se chalífát IS, co si už téměř podmanil za „hodnotové“ zejména americké, saúdské či turecké asistence Assadovu Sýrii, dostal smrtelný výprask od ruského kontingentu, tudíž Rusové de facto islámské teroristické činy v Západní Evropě vlastně vyprovokovali. Samozřejmě, že cíleně – to se ví…

Docela se to fotbalové Mistrovství Evropy ve Francii letos daří. Tak na koho si vsadit, když ty kurzy jsou zatím poněkud.., no…, rozkolísané, pravda…?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.