Svatopluk Otava: Něco pro zasmání? Třeba vedle Ukrajinských (oficiálně Britských) (EU)listů taky Fórum 24

03.12.2017 9:10

Jestliže se čtenář chce poučit, jak v krátké době porazit Rusko prostřednictvím amerických a polských husarů, Eurowehrmachtu a baltských nebo ukrajinských fašistů, lze doporučit Britské listy. Kdo však namísto „zasvěceného“ švejkování má chuť na trochu „žurnalistické“ žluči v podobě kopání do moudrých nebo schopných, může se kvalitně pobavit na webu Fórum 24. (Má to tak už trochu v názvu.)

Svatopluk Otava: Něco pro zasmání? Třeba vedle Ukrajinských (oficiálně Britských) (EU)listů taky Fórum 24
Foto: Hans Štembera
Popisek: Denní tisk, ilustrační foto

Nový žurnalistický obor? Zábavná publicistika…

Oba humoristické portály sjednocují tři témata . Rusko, Zeman, Babiš. Ideální je, když se autorovi slaboduchých průpovídek podaří skloubit všechna tři do jednoho „díla“. Ne vždy se to podaří, zvláště když Fórum v poslední době jaksi vyměkává na téma Babiš, protože nyní je hlavním redakčním záměrem bavit lidi blížícími se prezidentskými volbami. A věřte – daří se.

Tak jestliže čtenář ještě dnes virtuálně polistuje ve Fóru 24 nemůže nenarazit na dva článečky pana Štěpána Maláta. „Panika u Ovčáčka a Zemana…“ a „Osobnosti…“. Jak jinak, jde o českou reakci na hollywoodský majstrštyk z honů na čarodějnice o tom, jak geniální ruští hackeři a diplomaté ovlivňují nejrůznější volby v Americe, Katalánsku, Velké Británii a samozřejmě i v naší milené Republice.

„Panika“ je, když se nebojíte říct, že…

Pan Malát soudí, že vcelku suché reakce na blábolivý předvolební tah pana Drahoše o jeho „přesvědčení“, že Rusové nám zasahují do voleb, jsou výrazem „paniky u Ovčáčka a Zemana“. To je zvláštní. Mluvčí Hradu odkázal v různých tweetech na neexistenci ani pramalých důkazů o takové činnosti a docela logicky zhodnotil špiónomaniakální extempore prezidentského kandidáta jako o snahu o zviditelnění. A stejně i prezident.

Mimochodem, taková snaha je docela pitomoučká a hlavně zbytečná. Pan Sorros a jeho tým našeho českého makaróna Drahoše dobře zná, představovat tedy či zviditelňovat jej netřeba. A národ? Voliči? Inu, smějí se, jak je zde tradicí. Vydařené klauniádě, ovšemže i té politické, bývá zvykem u nás vyslovit uznání provětráním bránic.

Přísahat se může, kolikrát libo. Avšak vždy v souladu s „přesvědčením“

Ve svém druhém článku „Osobnosti…“ (správně, je to hned vedle…), dokladuje Štěpán Malát tezi o zasahování do prezidentských voleb ze strany zavilých Rusů skutečností, že se tak vyjádřily i dvě „osobnosti“. Tu jednu zrecykloval autor z prvního článku. Ano, jde o pana Drahoše. Druhou je pak nejvyšší (občas uváděn jako druhý nejvyšší) představitel NATO, čacký, český a velmi fotogenický generál Pavel.

Jistěže všechny špionážní služby západního světa nemají jediný důkaz o manipulaci s výsledky či průběhy voleb, než snad ty, kdy samy manipulace autorsky režírovaly nebo dokonce dovedly až do zářivých průběhů „barevných revolucí“, „majdanů“ a podobných „světu hodnot a našeho způsobu života“ lahodících událostí.

Tedy i důkazů o ruském vměšování kariérní lampasák a absolvent československých a sovětských vysokých válečných učilišť nemaje, vystačí si i generál Pavel s přesvědčením. Přesvědčení – to je vůbec prima artikl. Soudruh.., pardon…, pan generál totiž z převědčení už jednou přísahal na obranu socialistické vlasti, pak přesvědčení změnil a nyní přísahá na ruské ovlivňování voleb, obranu kapitalistických vlastí, boje proti Rusku do posledního slovanského Evropana atp… atp. Přesvědčení křivopřísežníka…. No, nepobaví už jen takové veselé slovní spojení?

Ne dva, ale tři! Ne tři, ale pět! To je ale „osobností“…

Pan Malát také ve svém druhém článečku zmínil, že pan Drahoš tuto problematiku dokonce konzultoval s do(spíše přes)luhujícím premiérem Sobotkou. A vida! Tak ne dvě, ale tři „osobnosti“ slyší po pithartovsku trávu růst. Ne dvě, ale tři. Vloudila se tam panu Malátovi chybička. Ále co, hlavně že ty „osobnosti“ aspoň máme.

Proč jsem do titulku vlastně uváděl i Britské listy? Á – jo… je to už nějaký čas, ale velmi mě tam tehdy pobavil vojenský specialista redakce pan Karel Dolejší, když vytýkal polské armádě logistický nedostatek pontonových mostů ve výzbroji, bez nichž prý nebudou moci správně provádět obranné manévry při mašírování na východ.

Nesmějete se? Klidně můžete. Klidně můžete i věřit tomu, že na žádné pontony při konfliktu s Ruskem nedojde. Jsou totiž svým způsobem málo ohnivzdorné. Jako třeba Varšava, Praha, New York atd.

Ještěže máme osobnosti Drahoš, Pavel, Sobotka, Malát, Dolejší….. Hezkou neděli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…