Svatopluk Otava: Proč se mediální agentuře Islámského státu říká Britské listy? Kvůli společnému nepříteli

14.12.2016 11:50

A vychází to jaksi z tradice. Oslava univerzálních loupeživých metod maskovaná tu jako civilizace, onde pak Mohamed a „jeho životní styl“, vraždění odpůrců a jinověrců vždy, všude a co nejbrutálněji (odstrašovací účinek!) a hlavně – společná patologická nenávist proti Rusku.

Svatopluk Otava: Proč se mediální agentuře Islámského státu říká Britské listy? Kvůli společnému nepříteli
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Objektivita je, když…, novinář je, když…, aneb „válka s Rusem musí bejt…“

Už několik týdnů monotematicky a se sžíravou nenávistí Čulíkova parta grafomanů, co si nestydí říkat novináři, komentují výprasky džihádistů a nejkrvavějších mezinárodních hrdlořezů. Syrská armáda za pomocí Ruského letectva by přitom s pluky banditů zatočila již mnohem dříve, pokud by si jako obvykle nebrali za rukojmí lidské štíty z městského obyvatelstva včetně (lépe hlavně!) z žen a dětí.

Včera se čulíkovci náramně vyznamenali. Celodenní vydání džihádistického plátku se obíralo totiž tryznou za islamisty konečně vypráskanými Syřany z Aleppa. Byly popsány kilometry blábolivých „reportáží“, kašírovaných „svědectví“ milovníků „svobody“, pomlouvačných divadelních představení ze „záchranných akcí“. Jen si vzpomeňme na tklivé záběry „utonulého syrského chlapce“, jimž „novináři“ tak dlouho smýkali po pobřeží, až konečně naaranžovali co nejbolestnější snímek, batole dokonce hezky učesali a krmili svět mnoho týdnů mýtem o „nelidskosti“ obyčejných Evropanů za to, že se odmítají vzdát svého majetku, vrhnout se slepě do tureckého chomoutu a nechat se ředit islámskými „uprchlíky“.

Metodu této nejodpornější manipulace Britské listy používají stále, ať už z vlastní slabomyslné dílničky, nebo podobné výtvory přebírají z euroatlantského mainstreamu CNN či NBC. Bylo by to vlastně k smíchu, kdyby to pozornost čtenářů nemělo odvést od hlavní události posledních let. Totiž probíhající válce NATO a EU proti Rusku. V Evropě horká fáze probíhá zatím jen za „bratrské pomoci“ ukrajinských fašistů na východě Ukrajiny, na Středním východě za „bratrské pomoci“ islamistických řezníků.

Euroatlanťané jsou však silně znepokojeni. Jak na Ukrajině, tak i v Sýrii nějak nepomáhají kohorty všehoschopných hrdlořezů, pocházejících z celého světa a místní se navzdory mezinárodní bangsterské internacionále odmítají vzdát. Dokonce Západem sponzorovaní zločinci dostávají na frak jak v Evropě, tak v syrských městech.

Kdo je tím vinen a co s tím?

Tak vinu za za to, že v některých zemích se export pseudomorálky prostřednictvím barevných revolucí nedaří, má jednoznačně Rusko. Morální dopad na účinnou sebeobranu proti mnohokrát silnějšímu protivníkovi je drtivě zřejmý. Ruské zbraně navíc, jak se zdá, nahánějí strach a působí vztek na straně „jedině spravedlivých“, do jejichž svazku poslušných kolonií jsme se bohužel nechali zavléct i my, Češi. Díky naší pasivitě, díky vlastní pohodlnosti i díky vlastním kolaborantům, jako jsou političtí tlučhubové momentálně u moci, političtí tlučhubové momentálně v „opozici“ a političtí „žurnalisté“ typu Jana Čulíka nebo Karla Dolejšího.

A tak se v Britských listech stále plká o „ruské hrozbě“, protože Rusové si dovolují postavit se za slabšího. Největší „ruskou hrozbou“ však je dopad této „hrozby“ na zdravý rozum a paměť obyčejných lidí. Ti si nakonec vzpomenou aspoň ve východní části Evropy na prostý fakt, že právě Rusové v minulém století již dvakrát a za nesmírných obětí vytahovali horké kaštany za „civilizaci“ z ohně.

Vděk tak nějak po anglicku

Vzpomenou si i na to, že zatímco mezinárodní bojovníci za svobodu v Bitvě o Anglii byli „odměněni“ tím, že jim byly válečné ojetiny spitfirů po válce prodány s pěknou přirážkou, jak se stalo našim letcům či Francouzům, letci bojující na východě dostali nové stroje zdarma a třeba francouzský dluh vůči SSSR byl díky y práci několika vlastenců z pluku Normanie-Niemen zcela smazán.

Je celkem zbytečné dodávat, že v kontextu na výše uvedené jaksi v Britských listech nezbývá prostor na výsledky útoku mezinárodní koalice v Mosulu. Nositelé „hodnot“ se tam totiž jaksi zadrhli, do válčení se Západem vyzbrojenými islamisty se jim moc nechce. A tak Američané občas tu rozbombardují třeba arabskou svatbu, tam zase skutečnou nemocnici i s personálem a pacienty. Nebo školu. Nebo kohokoli, Do Britských listů se to nedostane. S aleppským scénářem je to v přímém kontrastu a proto „civilizačně“ nepoužitelné. Zato je dosti místa na „apely“ „mezinárodní veřejnosti“ pro vojenský zásah proti „ruským zločincům“.

Kdyby nešlo o nahnání evropského kanonenfutru před ruské hlavně stůj, co stůj, bylo by to k smíchu. Ale není. Třeba německá rozvědka už vážně „varuje“, že za případnými islamistickými útoky na ženy o letošní silvestrovské noci najisto budou Rusové. Jistě si o tom počteme v Britských listech. Tak poklidné svátky všem…!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…