Svatopluk Otava: Protektorátní Nejvyšší soud navazuje na své „nejskvělejší“ tradice

08.06.2016 11:30

Nikoli bezdůvodně si budova někdejšího Nejvyššího soudu Protektorátu Böhmen und Mähren na Malinovského náměstí v Brně hýčká pamětní desku soudců zabitých při bombardování Brna v roce 1944. Za Druhé světové války položili takto čačtí juristé své životy za Evropu Adolfa Hitlera, takže současný Nejvyšší soud má na co navazovat. A činí se.

Svatopluk Otava: Protektorátní Nejvyšší soud navazuje na své „nejskvělejší“ tradice
Foto: Nejvyšší soud ČR
Popisek: Nejvyšší soud ČR, logo

Dnešní pohrobci Hitlerovy Evropy jsou zase u moci, a jak se ukazuje, Nejvyšší soud vedený totalitním praktikem a kariérním komunistou JUDr. Šámalem produkuje typické judikáty na zakázku jediné vládnoucí strany (ČSSD) docela v duchu těch tradic. KSČ nebo ČSSD – vždyť jde jen o písmena. Nevinná písmenka, jako třeba když napíšete NSDAP. No, není to jedno?

Fialová kosa ostrá – česká cosa nostra

Zcela voluntaristický výklad „práva“ pan současný předseda dokonce vyučoval s kolegou Kinclem i na populární Právnické fakultě Plzeňské univerzity, kde si politický či policejní kariérista opatřil titul v řádu měsíců. Jestlipak někdo ze strážců „spravedlnosti“ odklepl doktorát třeba věčnému parlamentnímu dítěti Marku Bendovi?

Ale neodbočujme. Unikátní zdůvodnění, kdy se usvědčený a pravomocně odsouzený dlužník (ČSSD) zbavuje povinnosti podrobit se rozsudku, bere dech. Prý: „Mohl by utrpět újmu…“, míněno tím deponování dluhu ve švýcarské bance. A co kdyby pak tentýž soudní kabaret  zcela zvrátil verdikt a protektorátní bruselští socani potom měli administrativní starost, jak dostat peníze zpátky?

Tak předně – důsledkem soudních procesů obvykle bývá, že ten, kdo prohraje, nutně jakousi „újmu“ utrpí. Protože kradl, podváděl nebo vraždil, tak se „újma“ tak nějak předpokládá. Juristické novum, které však v tomto případě vyprodukoval Nejvyšší soud vychází z překvapivého, zcela nového precedentu. „Jsme přece vládní strana a takto (dle práva) se s námi zacházet nebude.“ Jinak vykladačský záchvat paragrafové džungle odůvodnit nelze.

Stát jsme my. „Vykladači“ s doktorátem

Anarchie Nejvyššího soudu se však očekávat dala. Už paní Wagnerová si například s předstihem „institucionalizovala“ tzv. soudní asistenty ještě dříve, než byli kodifikováni. Nebo jiný nejvyšší soudce soudruh Kučera.

Za svou účast na ovlivňování řízení v cause úplatků pana Čunka byl dokonce ministrem spravedlnosti zbaven výkonu funkce a hrozilo mu v případě dotažení causy do konce i vězení. Nejvyšší senátník však raději rezignoval a dle současného výkladu „práva“ už na něj nikdo dnes nemá a on si slastně užívá penze.
„Právo je prostě takové…“, vysmál se „obyčejným“ občanům fialový mafián….

Pikantní by též bylo vyjádření švýcarských bankéřů k převratnému českému „nálezu“. Vlastně se jím předjímá, že švýcarské banky jsou něco jako seychelské kůlničky s bůhvíjakým finančním certifikátem dobré tak na praní špinavých peněz.

Mafiánský vkladatel má tak jistotu, že vedikt-neverdikt, oprávněný z povinného zkrátka své peníze už nikdy neuvidí. Zejména, když se ten odsouzený povinný tak nějak s bankéřem „šábne“. (To je očekávaný předpoklad, až český Nejvyšší soud udělá z ČSSD nevinnou oběť machinací pana Altnera a z Altnera zločince.)
(Ne, že by to bylo v případě „slušných“ Švýcarů tak daleko od pravdy, ale prezentovat to tak nějak nahlas…?)

Pamětní deska bude….

Inu brněnská buňka pangermánské Evropy se činí a svou podlézavostí Bruselu mnohdy předčí i Prahu. Dokonce i na místní radnici už zapomínají česky. Frakční klub kolaborantů s názvem „Žít Brno“ je totiž dokladem toho, že z národních kořenů si podrželi jen nablblý infinitiv nedávající jiného smyslu, než onu „světovou“ podlézavost čemukoli nečeskému.

To není samoúčelná odbočka. To je jen doložení toho, že Nejvyšší protektorátní soud i se svými „překvapivými“ „nálezy“ do onoho „mährische Brünn“ náleží, poněvadž tradičně brání „hodnoty“. Jelikož je současná ČSSD ten nejvýznamnější hybatel zotročování vlastní země, nesmí jí být působeny „újmy“. A pan JUDr. Šámal bude možná mít také pamětní desku. V Brně, Bruselu i Berlíně….

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …