Svatopluk Otava: Půjčovat a dluhy neplatit. Nová „evropská hodnota“

28.05.2016 8:24

Ve Velké Británii začal britský soud (bůhví proč?) rozhodovat o ukrajinském dluhu vůči Rusku. Vzhledem k „nezávislým“ rozhodnutím „ctihodných“ britských soudců v jiných procesech vedených proti RF, (jako např. causa Litviněnko a jeho pravděpodobná vražda britskou MI-5), je výsledek předem snadno odhadnutelný.

Svatopluk Otava: Půjčovat a dluhy neplatit. Nová „evropská hodnota“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Když dva dělají totéž, není to totéž

Necelé dva měsíce před fašistickým pučem organizovaným a dozorovaným CIA ruku v ruce s EU, vypomohlo Rusko oligarchy ždímané Ukrajině státní pomocí ve výši 3 miliard dolarů. Nešlo o investice soukromých firem, mající uvrhnout nesplnitelnými podmínkami Ukrajinu do otrokářské závislosti tak, jak se děje dnes. Nešlo ani o obchod „něco za něco“, protože Ukrajina už dávno mohla nabídnout jen velké „nic“.

Šlo o to, že Rusové stále berou plundrovanou zemi, která si svůj osud plundrované země sama částečně zvolila, jako partnerský subjekt už jen proto, že mnoho obyvatel nešťastného území se hlásí k ruskému jazyku i národnosti. Šlo také o to, že legálně zvolený oligarcha Janukovyč už tak dalece nahlédl do euroatlantických karet, že i jej koncepce úrodné kolonie drancované USA a EU zcela vyděsila a ve sbližování se světem „hodnot“ šlápl na brzdu.

Ruským úsilím nad vodou držená ukrajinská ekonomika se mohla dlouhá léta spoléhat na velkorysé ceny energií, za které (občas, posléze vůbec) platila polovičními cenami oproti zbytku Evropy. I to bylo málo, ukrajinští feudálové byli prostě nenasytní. A třímiliardová pomoc měla konkrétně zabrzdit ukrajinský pád. EU tedy s USA dodaly sliby a „diplomatickou“ poštou finance k převratu. Ten se uskutečnil. A Rusové žádají své peníze zpět.

Ruskou pomoc prožereme, pak se na ně vy******

Žádat po západním dlužníkovi  (kam Porošenko už dnes Ukrajinu počítá) zaplacení dluhu je roztomile naivní. Takový Muammar Kaddáfí by mohl vyprávět, kdyby už neobědval nebeský kebab. Ani Čína nevěří, že jim ekonomicky náležející americký bandita zaplatí a Rusové také nejsou hloupí. Hrají jen podle „hodnotových“ pravidel a dávají světu na vědomí čirou věrolomnost dekadentních zločinců od Washingtonu přes Brusel až do Kyjeva.

Lidé však hloupí nejsou a zlo nakonec dobře identifikují. Stejně jako Porošenkovic bandě nikdo neuvěří, že ruská pomoc byla Ukrajině vnucena „politickými a ekonomickými hrozbami“, tudíž se platit nemusí, neuvěří ani český občan Sobotkovic bandě, že dluh ČSSD vůči soukromé osobě se platit nemusí, jelikož jí byl vlastně taktéž vnucen.

Příklady táhnou, táhnou, až zatáhnou lumpy, kam patří

Stejně jsou to veselé paralely. I nejvyšší správcovský orgán podvodných finančních manipulací MMF musel skřípajíc zuby uznat, že ruská půjčka nebyla komerční, nýbrž státní. Jinými slovy, že Rusko chtělo pouze pomoci a nežádalo nic do nepřiměřené zástavy. Návrh na částečný odpis dluhu se tedy jeho pohledávek nemůže týkat ani podle nejvolnějšího výkladu lupičských pravidel. Marnost Ukrajina platit nebude a rozhodne“nezávislý“ britský soud.

Sobotkovci se rozhodli proti platnému rozsudku rovněž neplatit a vyčkají prý rozhodnutí Nejvyššího soudu, zákon, nezákon… Jednoho maně napadá, že i kdyby náhodu ČSSD ještě neměla zcela ve své moci kabaret jménem Nejvyšší soud, nic by se vlastně nedělo. Pan Zaorálek by telefonicky pokonferoval se svým fašistickým kámošem Porošenkem, ten by mu obratem prozradil ukrajinské know how a zaražený pan Altner by se mohl těšit, jak o jeho pohedávce bude rozhodovat srandista z „kolébky demokracie“ Anglie ve „ctihodné“ paruce, „ctihodně“ deklamující předem dohodnutý verdikt.

Exempla trahunt neboli příklady táhnou, dí latiníkové. Je to tak, Nejen špatné příklady, kdy se přepychem zpitomělí občané Západní Evropy jen pozvolna a pozdě probouzejí z letargie a jen vlažně se snaží bránit islámskému podrobení. Také ty dobré příklady. Jako je třeba boj otců od rodin na obranu vlastních žen a dětí, jak se děje na hrdinném Donbase v LLR a DLR. Porošenkové a  sobotkové všech národností se snaží na to nemyslet. I tak je však historie či osud dostihnou a spravedlivě jim vyměří.

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…