Svatopluk Otava: Rovný, rovnější a - sociální demokrat

15.04.2016 7:35

Prý si máme být před zákonem všichni rovni. Za čtvrtstoletí morálního blahobytu ve světě „civilizace“ a „hodnot“ je i malému dítěti jasné, že někteří naši občané s tučnými konty jsou si jaksi rovnější. Mají dostatek peněz na fialové „vykladače“, kteří za tučné odměny kroutí paragrafy na přání klientů, mají i dostatek peněz na pozoruhodnou výrokovou nejednotnost „neuplatitelných“ českých soudců.

Svatopluk Otava: Rovný, rovnější a - sociální demokrat
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

ZEMĚ LUMPŮM ZASLÍBENÁ

Causy jako konkurzní soudce Berka, či veselé paragrafové kličkování pánů Rittiga či Janouška jsou všem na očích a celkem nikdo už si nad Janouškovými „opušťáky“ z věznice hlavu neláme. Oranžoví kdysisoudruzi a dnes přátelé však svým postojem k soudním verdiktům  dají snadno flek všem. Nekonečné krkounství papalášstva z Lidového domu totiž posunuje výklad práva na zcela jinou úroveň.

Dosud se bohatí loupežníci v oblecích i bez zaměřovali na ohýbání beztak gumových paragrafů prostřednictvím okvádrovaných advokátů, či zlatem chřestících obhájkyň. V nouzi nejvyšší se pak přikračovalo k ovlivňování juristického pohledu na věc přímo přes předsedy senátů právě díky už zmíněným finančním možnostem prezentovaným naditými obálkami, z jejichž obsahů by často doživotně vyžila i velmi početná romská rodina.

ODKLÁDALI  JSME, ODKLÁDALI  A – NO, ZASE ODLOŽÍME…

Sobotkova parta však tak dlouho podceňovala nikoli nezištnou urputnost právníka Altnera, až se z (sice nemravné, ale legislativně nenapadnutelné) a zaplatitelné částky 18 miliónů juristova palmáre vyklubal po šestnáctileté tahanici balík více než 320 miliónů. Soud skončil, povinný zaplať. Odvolání již neexistuje, pouze dovolání k Nejvyššímu soudu, ovšem bez odkladného účinku.

Jak bez odkladného účinku? Cosi to vůbec ty soudy dovolují? To si snad ještě nevšimly, že Nejvyšší soud, Ústavní soud, vláda a jakékoli výklady „práva“ sídlí de facto i s výklady v Lidovém domě? Platit se bude jen mírně, kamarádům a soudruhům exekutorům, pan Altner ovšem „utře hubu“, protože mu zkrátka nic nedáme. Takto a nejinak lze ve stručnosti shrnout postoj ČSSD k zákonnosti jako takové.

JASNÝ VZKAZ NEJVYŠŠÍMU SOUDU (A VLASTNĚ NÁM VŠEM).

Pan premiér odkazuje na právní názor nových právních zástupů, člen socialistického grémia pak v pořadu INTERVIEW ČT 24 na urputnou snahu Světlany Witovské o jasné stanovisko k dnešní půlnoci (tj. 14.4. jako limitu zaplacení celé částky) stejně urputně vzdoroval. Neřeknu, neřeknu…, a neřeknu…!

Právní zástupce socialistů v tomto má opět ústy svého mluvčího Chvojky jasno. Prý se počká, až nejvyšší soud rozhodne o odkladu platby. To je velice veselé. Pan Chvojka tedy v Ukradené televizi vlastně Nejvyššímu soudu rovnou vzkázal, že musí rozhodnout tak, jak to socialističtí právníci nalinkují. Ale pozor pan Chvojko, až to těm „přátelům“ slavně vyhrajete, aby vám také zaplatili. Ono se to totiž může taky potom trochu táhnout, víte?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…