Svatopluk Otava: Sobotka zcela degraduje českou suverenitu. Zde už je vlastizrada jasná...

30.05.2016 11:19

Jasná vlastizrada jako facka, dlužno dodat. Jak je možné, že si v České republice provádí vojenské cvičení americký plukovník, jenž si vyrazil po českých silnicích na rajz? Oficiálně stále určuje pravidla o pobytu cizích vojsk na území státu zákon č. 310/1990 Sbírky. Zde se jasně hovoří o tom, že cvičení cizích vojsk může probíhat v ČR pouze za souhlasu více než poloviční části poslanců a senátorů Parlamentu.

Svatopluk Otava: Sobotka zcela degraduje českou suverenitu. Zde už je vlastizrada jasná...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

KDO VLÁDNE REPUBLICE? ASI VELVYSLANEC S PLUKOVNÍKEM….

O tom, že by snad pan premiér „opomněl“ informovat média o chystaném spojeneckém cvičení, odsouhlaseném Parlamentem ČR nelze ani spekulovat. Američané se prostě rozhodli demonstrovat vojenskou silou podřízenost České republiky a nějakými výklady se už ani nehodlají zdržovat. Ve Vyškově a Přáslavicích si trošku protáhnou klouby a prověří, jestli se jejich čeští četníci věnují výcviku aspoň tak, aby byli nadále třeba v tom Afghánistánu použitelní.

Vysvětlovat občanům americkou libovůli může pak právě premiér Sobotka. Tedy až po tom, co se byl momentálnímu vojenskému místodržícímu v hodnosti podplukovníka osobně poklonit ve Vyškově. Jenže nějakým „vysvětlováním“ se ministerský předseda zabývat zjevně nehodlá. Stejnou měrou, jakou ohýbá hřbet před Američany, si osvojil velkopanské manýry vůči vlastním občanům.

NORMÁLNÍ STÁT MÁ NORMÁLNÍ PREMIÉRY. MY MÁME SOBOTKU

Každý normální šéf kabinetu by nedovolil, aby počínání hlavy státu citýrovalo velvyslanectví (prý) spřátelené velmoci. Ne tak pan Sobotka. Ten naopak kopání do prezidenta republiky ze strany velvyslance Schapira vítá a suverénní počínání prezidenta Zemana třeba v případě jeho slušné návštěvy Moskvy v rámci výročí ukončení II. Světové války, je prý v současné mezinárodní situaci kontroverzní.

Každý normální šéf kabinetu by se snažil, aby vláda země byla zárukou právní jistoty občanů a šla příkladem poslednímu bezdomovci při dodržování zákonnosti a platné legislativy. Ne tak pan Sobotka. Ten naopak vnímá soudní rozhodnutí nezávislého soudu jako snad nějaký materiál, vhodný pro použití na toaletě. Zejména pokud se jedná o placení dluhů, které jeho beztak bohatě donorovaná, prolhaná politická partaj nadělala.

Každý normální šéf kabinetu by dbal o to, aby historie jeho země nebyla manipulovaná a aby se vyhnaní vlastizrádci nepřejmenovávali po čase jako „drazí krajané“. Ne tak pan Sobotka. Ten naopak vyslovuje požehnání sudeťáckým emisarům v roli českých ministrů, kteří si vyrazí mírnyx-dýrnyx popít bavorského pivka na revanšistický potlach, takže z rozměrného pozadí šéfa landsmanšaftu Posselta mu již čouhají jen špičky nablýskaných premiérských botek.

MELOU BOŽÍ MLÝNY? DOUFEJME….

Zdá se to málo? No, na poctivé odplivnutí před tak bezectným chlapem to docela stačí. Nicméně – prolhaný a do budoucna nevolitelný Sobotka,  z nastaveného kurzu dobrovolně neodbočí. Věřme, že historie a boží mlýny budou (raději rychle) spravedlivé a „zásluhy“ pana současného premiéra i jeho vládních nohsledů budou odměněny. Všichni jsou nesmírně vhodní k tomu, aby podávali stachanovské výkony v čelbě, až se zase na Ostravsku začne těžit české uhlí….

Tedy pokud se ti vládní kabaretníci a klaněči vyhnou oné konfrontaci se skutečností, že opravdu ve svých funkcích postupovali způsobem, jenž se dá vyložit jako shora uvedená vlastizrada. Na to už asi nápravný pobyt v černouhelném dole patrně nebude nestačit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla