Svatopluk Otava: Téměř 30 let podvodů na voličích bohužel nekončí

24.03.2018 17:06

Ostrý Babišův výpad proti Rusku na téma vyhoštění části Ruské diplomacie je stejným faulem, jako kdysi Zaorálkovo hřmění (předvolební, pravda…) proti církevním restitucím. Stále a stále jsou občané České republiky podváděni rétorikou slibů, kašírovaných PR profilů, sprostého oblbování, lhaní. Lhaní – které je ovšem „povyšováno“ na „hodnoty“ a „pravdu“.

Svatopluk Otava: Téměř 30 let podvodů na voličích bohužel nekončí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Tak se „promlčíme“ až do lži…

Jakkoli úzkostlivě se pan premiér Babiš v podstatě odmítal vyjadřovat k mezinárodním otázkám (ať už v období spoluvlády se zaprodaneckou ČSSD nebo v předvolební kampani), nyní na potlachu unijních špiček přispěchal s pokorným „názorem“, že by bylo dobré podumat nad vyhoštěním ruských diplomatů z Prahy.

Jakýsi prý „společný názor“, jakási sounáležitost EU se stále „unijní“ Velkou Británií a jejím rychlým „odhalením“ původců atentátu na sběhlého, vyměněného a zhola nepotřebného agenta Sergeje Skripala.

Ne že Rusko – Vladimír Putin, zvolený drtivou většinou svého národa za lídra Ruské federace – je autorem scénáře vraždy zrádce. Putin, Putin, Putin!, hřmí hysterické povykování britské Včelky Máyi, francouzského motýla Emanuela Makaróna i islámské Andělky Merkelovic. Důkazy sice nejsou, prospěch z takové stupidity pro Rusko žádný nekyne, ale pan premiér v demisi má jasno! Tak tedy budeme „zvažovat“ vyhoštění.

„Naši bastardi“ lhát můžou. Rusům je zakázáno už jen namítat

Důvod je jasný. Rusové si dovolili po vzoru našich vzorů z Velké Británie, ale mnohem podloženěji zaspekulovat, že technologii k výrobě binární plynové zbraně vlastní i jiné země. Třeba Velká Británie, jíž se možná už nechce živit mnohonásobně vytěženého přeběhlíka a jejíž laboratoře na výrobu chemických zbraní se nacházejí jen 16 km od místa činu.

Nebo Američané, když zhodnotili, že vědomosti panasoudruha Skripala ohledně vztahů a vazeb na volební gang Hilary Clintnové jsou větší a pro (nikoli „hodnotová“) média výživnější, než by byli schopni tolerovat. A jelikož právě Američané kdysi likvidovali uzbecké laboratoře na výrobu nyní už profláklé technologie, sloužící k výrobě „novičoku“ – proč toho nevyužít a nenakydat na Rusko další kýble své vlastní špíny?

Další (všeho)schopní chemici se také mohou nacházet na teritoriu Skandinávie a nebo třeba ve výkladní skříni výrobce chemických zbraní za sovětské éry – Československu. (Koneckonců – odtud padlo i vyslovení jako jména možného původce i jméno Slovenské republiky, za což se však promptně Ruská diplomacie omluvila. Kapacity byly a jsou totiž u nás, v ČR.)

Fascinující však je, jak rychle po jakýchkoli volbách všechny politické subjekty odstoupí od slibovaného i očekávaného, drsně voliče podfouknou a opásají se „mandátem“. Skutečně je otázkou, zda by hnutí ANO získalo takovou voličskou podporu, kdyby se jeho protagonisté již před volbami vyslovili tak, jak právě teď premiér v demisi Babiš. To znamená: „Jasně, i kdyby nás hnal do války s Ruskem kdokoli na základě těch nejvyloženějších lží – budeme držet basu.“

Babiš, Hamáček, Filip… - tak to jsme opravdu chtěli?

A tak je to pořád. Nyní už Hamáčkovi socialisté vyhandlují koryta s Babišem, (před tím sám přítel Hamáček vysoce ocenil práci přítele Sobotky), Dolejšovi a Filipovi komunisté je „proevropsky“ podpoří. Jaksi se zapomene, že rétorické výkony přítele Schwarzenberg-Zaorálka na téma, jak sociální demokraté zatočí s původci tunelu zvaného „církevní restituce“ vyhrály socialistům volby v roce 2013. Přibráním KDU-ČSL do vlády pak zradili sobotkovci, hamáčkovci a zaorálkovci své voliče ve zlomku sekund, po sečtění volebních hlasů a to je přvedlo k debaklu 2017.

Inu – pan Babiš a hnutí ANO prý nemají strach ani z předčasných voleb, pokud by se jim nepodařilo sehnat vládní podporu pro menšinový kabinet. Tak aby se „aňáci“ třeba nedivili. Aby nakonec přece jen díky vnitřní nenažranosti a řevnivosti české politické scény nakonec k těm předčasným volbám nedošlo. A mohly by se dít věci…

Třeba by pan prezident pak pověřil složením vlády opět vítěze voleb, a tím by klidně mohl být Tomio Okamura. A třeba – no, už aby to bylo… (Ty předčasné volby, samozřejmě…)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …